Dernek Başkanı Şükran Şiraz, satrancın pozitif etkisi olan bir eğitim aracı olduğunu belirterek, "Amacımız mutlu çocuklar büyütmek, sağlıklı ve mutlu yetişkinler olmalarını sağlayabilmek. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve başarılı bireyler olabilmeleri için satranç sınıfı açtık" dedi.

AMAÇ MUTLU ÇOCUKLAR
Soroptimist İş ve Meslek Kadınları Derneği Başkanı Şükran Şiraz, topluma hizmet amacıyla kurulan derneğin, bu amaca yönelik olarak çeşitli faaliyetler yürüttüğünü belirtti. Şiraz, "Hedefimiz ihtiyacı olan öğrencilere burs vermek ve yardımcı olma. Çocuklar geleceğimizde bir avuç tohumdur, bugünün küçükleri yarının büyükleri. Amacımız mutlu çocuklar büyütmek sağlıklı ve mutlu yetişkinler olmalarını sağlayabilmek" dedi.
YILMAMAYI ÖĞRETİR
Satrançın bir eğitim aracı olduğunu, satrançın çocuklara planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratıtığını, sürati, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olduğunu söyleyen Şiraz, "Ayrıca kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir, kendine güven duygusu aşılar ve geliştirir. kötü alışkanlıklar edinmesine engel olur. Panlı süratli doğru ve çabuk düşünmeye yardımcı olur. Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. Başarıya ancak sistemli ve disiplinli çalışmayla varılacağını gösterir. Başarısızlıklar karşısında yılmamayı daha çok çalışmayı öğretir. Başarıda haz duyarak daha başarılı olmayı öğretir. Kurallara uymayı dostça oynamayı kaybetmeyi kabullenmeyi kazananı kutlamayı öğretir. Satranç pozitif etkisi olan bir eğitim aracıdır. Biz dernek olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve başarılı bireyler olabilmeleri için satranç sınıfını açtık" diye konuştu