Çocuklar gizlilik ve güvenlik ayarlarını bilmedikleri için pedofililer internet sayesinde çocuklara saha kolay ulaşıyor" dedi.

İsa Altun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda "Uyuşturucu ile Mücadele ve Teknoloji Bağımlılığı" adlı konferansta öğrencilerle bir araya geldi. Belli başlı konularda öğrencilere slayt şeklinde konferans veren Altun, 'Bir genci bile kurtarsam yeter' sloganı ile yola çıkan çıktığını anlattı.

İNTERNETİ KALDIRIN

Altun, günümüzün çocukları teknolojinin tam ortasında dünyaya geldiklerini söyleyerek, "Çocuklar gizlilik ve güvenlik ayarlarını bilmedikleri için pedofililer internet sayesinde çocuklara saha kolay ulaşıyor. Ergenlik çağına gelmiş veya gelmemiş çocuklarınız çıplakken fotoğraflarını çekmeyin. Bu fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıldığında pedofililer bu tür fotoğrafların üzerinden çocuklara ulaşıyorlar ve taciz ediyorlar. Ondan dolayı çocuklarına odasından ya interneti kaldırın yada güvenli bilinçli internet kullanımı için bilgilendirme yapın" dedi. Öte yandan Altun, 13 yaşın altındaki çocuklara sosyal medyada sayfa açılmamasında da büyük fayda olduğunu kaydetti. İHA