Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, son dönemlerde altın fiyatlarında yaşanan yükselişi değerlendirerek, vatandaşa çeşitli uyarılarda bulundu. Özdinç, "Gaziantepli vatandaşları indirim çadırlarına itibar etmemesi konusunda uyaran Özdinç, “Altının markası olmaz, altının ayarı olur. İnsanlar sakın ‘indirimli günler’ diye ‘indirim çadırı’ diye talep edip de gidip oradan altın almasın" dedi.

İŞİMİZ KÖTÜYE GİDİYOR

Altının yükselişe geçmesinin nedenlerinden birisinin doların Türkiye’deki yükselişi olduğunu belirten GKO Başkanı Sedat Özdinç, “Şuan 3'üncü dönem Kuyumcular Odası Başkanlığı’nı yapıyorum. Altının yükselişe geçmesinin nedenlerinden birisi, doların Türkiye'deki yükselişindendir. Altın yükselişe devam edecek gibi duruyor. Altın yükseldikçe insanların alım gücünün azalmasından dolayı altın satışımız azalıyor. Gün geçtikçe altın satımındaki azalışlar artıyor. Bunun nedenlerinden bazıları; kişilerin kredi kartı borcu olması, alım gücünün azalmasından dolayı işimiz iyi değil. İşlerimiz gittikçe daha kötüye gidiyor” dedi.

EKONOMİ ZARAR GÖRÜYOR

Suriye’deki iç savaştan önce Suriyelilerin Gaziantep ekonomisini canlandırdığını dile getiren Özdinç, “Suriye'deki iç savaş çıktığından beri Gaziantep'in ekonomisi çok kötü zarar görmeye başladı. Çünkü savaş olmazdan önce oradan gelen insanlar Gaziantep ekonomisine bir canlılık getiriyorlardı. Buradan gidenler oranın ekonomisine canlılık getiriyorlardı” açıklamasında bulundu. Gaziantepli vatandaşları indirim çadırlarına itibar etmemesi konusunda uyaran Özdinç, “Altının markası olmaz, altının ayarı olur. İnsanlar sakın ‘indirimli günler’ diye ‘indirim çadırı’ diye talep edip de gidip oradan altın almasın. Aldıkları altınları bize getirsinler biz bakalım görecekler ki o altın daha ucuz. Yani altının bir gramı şu anda altının maliyeti 80 lira, satışı 85 liradır. Bunda yüzde 50 indirim nasıl yapacaksın. Bir kuyumcu da indirim yazısı gördüğünüz zaman rağbet edip de oradan alışveriş yapmayın” diye konuştu.

İHA