Gaziantepspor, Kardemir Karabükspor deplasmanında öyle bir galibiyet aldı ki, değeri biçilmeyecek kadar önem kazandı.. Çünkü dün ligde alt sıralardaki Elazığ ve Kayseri Erciyes kazanarak tehlike bölgesi yakınındaki takımlara gözdağı verdi. Gaziantepspor Karabük maçını kazanarak bu takımlar içerisinde yer almak istemediğini gösterdi ve puanını 29’a çıkarıp ve derin bir nefes aldı.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Volkan Bayarslan düdük çaldığı mücadelede galibiyete ulaşan taraf 1-0'lık skor ile Gaziantepspor oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golü 11. dakikada Abdou Razack Traore kaydederken, ev sahibi Karabükspor ise mücadele boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Alınan bu sonucun ardından Kardemir Karabükspor 34 puanda kalırken, zorlu deplasmandan 3 puan ile ayrılmayı başaran Gaziantepspor isepuanını 29'a yükseltti. Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Karabükspor, Bursaspor deplasmanına konuk olurken, Gaziantepspor ise sahasında Kayserispor'u ağırlayacak.

6 DAKİKA UZATMA

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleye yaşanan sakatlıklar ve duraklamalar damgasını vurdu. Yaşanan sakatlıklar sebebiyle sık sık duran mücadelenin sonuna, karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan tarafından 6 dakika eklendi.

Karşılaşmanın son dakikalarında her iki takım da risk alarak savunma güvenliğini ikinci plana atarken, Gaziantepspor'un iki topu direkten döndü. Eşitlik golünü arayan Karabükspor ise uzatma dakikalarında Eneramo'nun yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi ancak hakem Volkan Bayarslan aynı fikirde olmadı ve devam dedi.

Mücadelenin kalan bölümlerinde başka gol sesi çıkmadı ve Gaziantepspor, Karabükspor deplasmanından 1-0'lık galibiyet ile ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

11. dakikada Cenk Tosun'un sol kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Traore'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1

21. dakikada Hamroun'un sağ kanattan ceza sahası içine ortasında topa iyi yükselen Yiğiti’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

62. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Uğur Uçar’ın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Beykan Şimşek'in vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarıya çıktı.

75. dakikada sağ kanattan İshak Doğan kulladığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Samba Sow'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı.

87. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında Haris Medunjanin'in yaklaşık 25 metreden vuruşunda top direkten geri döndü.

STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

HAKEMLER: Volkan Bayarslan **, Ahmet Şimşek **, Bahtiyar Birinci **

KARDEMİR KARABÜKSPOR: Waterman **, Murat **, Yiğit *, Sow **, İshak *, Uğur **, Furkan * (Musa dk. 75 **), Lopes * (Erkan dk. 46 **), Hamroun **, İlhan * (Beyakn dk. 60 **), Enaramo *

YEDEKLER: Bora, Ahmet, Erdem, Emre

GAZİANTEPSPOR: Karcemarkas ***, Şenol ***, Haris Medunjanin ***, Traore *** (Muhammet Ildız dk. 84 *), Ekrem Dağ ***, Serdar ***, Stankevicius ***, Binya ***, Mustafa ***, Cenk *** (Muhammet Demir dk. 79 *), Birol * (Orhan dk. 63 *)

YEDEKLER: Serdar Kulbilge, Sapara, Oğulcan, İbrahim

GOL: Traore (dk. 11) (Gaziantepspor)

SARI KARTLAR: Hamraun, Uğur (Kardemir Karabükspor), Traore, Serdar, Karcemarkas