Gaziantepspor Alt Yapı Genel Koordinatörü Bekir Güleraslan yeni göreve başladıklarını ve geleceğin futbolcularını yetiştirmek istediklerini söyledi.

Gaziantepspor altyapısının değişim ve yeniden yapılanma sürecinde önemli adımlar atarak yola koyulduklarını belirten Güleraslan, "Gaziantepspor futbol akademisi olarak ‘genç bireye yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır’ düşüncesiyle hedefimiz, bölge ve ülke futbolunda söz sahibi,hakim bir altyapı organizasyonu gerçekleştirmektir.

Öncelikle işimiz sadece futbolcu yetiştirmek değil, insan mühendisliği yapmaktır. Futbol öğretiminin yanında bireylerin toplumun bir ferdi olarak yetiştirilmesi misyonunu da üstlenmemiz gerekiyor. Geçici başarılar yerine, kulüp ve ülke futboluna katkı sağlayacak kalıcı eğitim yatırımları gerçekletirmeyi planlıyoruz. Gaziantepspor Futbol Akademisi’nde eğitim ve öğretim aşamalarını tamamlayan sporcularımız, fiziksel,taktiksel ve psikolojik özellikleri üst düzey, Modern futbolun gereksinimlerini karşılayabilecek donanıma sahip olarak profesyonel futbol arenasına adım atmış olacaktır. Profesyonel takımımızın kemik yapısını oluşturmasını hedeflediğimiz bu oyuncular,Gaziantepspor kültürü ile yetişmiş, kulüp aidiyet duygusu yüksek bireyler olacaktır" dedi.

MİLLİ TAKIMLARA OYUNCU VERMEK İSTİYORUZ

Yine hedeflerimiz arasında, Milli takımlara her yaş kategorisinden en az 2 oyuncuyu göndererek milli takımlarımıza hizmet eden bir organizasyon yapısı oluşturmak var. Her yaş kategorisinin zihinsel,fiziksel,psikolojik ve sosyal gelişim özellikleri dikkate alınarak, Kısa,orta ve uzun vadeli hedefler doğrultusunda detaylı ve sistematik bir planlama ile akılcı bir şekilde ilerleme kaydedeceğiz.

TÜRK FUTBOLUNUN UMUDU OLACAKLAR

Gaziantepspor Futbol Akademisi’ ne özgü bir kültür oluşturarak bu kültür doğrultusunda yetiştireceğimiz kaliteli ve yetenekli sporcular, sadece Türk futboluna hizmet etmekle kalmayıp, Avrupa ve Dünya Futbolunda var olacak düzeye gelecektir. Bu kültürün temelinde, evrensel insani değerler ve spor ahlakı olacaktır. Mütevazi, dürüst,sportmen, sorumluluk bilinci yüksek, özgüvenli,yüksek ideal sahibi elit bireyler ve kaliteli sporcular olarak yetişecek olan Gaziantepspor Futbol Akademisi oyuncuları, Türk futbolunun onuru ve umudu olacaktır".