Hedeflerini kısa, orta ve uzun vade olmak üzere üç aşamada belirleyen Gaziantep F.K alt yapısı, tesisleşme aşamasını genel olarak tamamlamış durumda. Futbola başlama yaşını ana okulu seviyesine düşürdüklerini söyleyen Gaziantep F.K Alt Yapı ve Gençlik Gelişim Koordinatörü İsmail Acar, amatör kulüplerle birlikte Gaziantepli gençlerin önünü açmak istediklerini belirtti.

PROJELERİMİZLE GELDİK

Göreve geldikleri günden itibaren Adil Konukoğlu’nun vizyon ve misyonu ile hareket etmeye başladıklarını söyleyen Acar, “Memleket sevdasını bilirsiniz Adil beyin tek derdi Gaziantep ve Gaziantep çocuklarının Sankospor tarihinden başlayıp bu güne kadar aynı değer ve kalitede futbol eğitimi almaları ve kendilerini bu doğrultuda meslek edinmeleri için gerekli tüm, imkanları sunma yoluna gittik. Yıllardır biriktirdiğimiz deneyimleri Aydın ve Modern bir başkanla birleştirdiğimiz için şampiyonluk stres ve baskısında bile iyi işler çıkardık. Başlarken önceliğimiz idari ve teknik kadrolaşma olmalıydı kısa, orta ve uzun vade planlarımız cebimizdeydi, bu sayede kadrolaşmayı Gaziantepli antrenör ve personelden, deneyimli ve yeni başlayan güçlü verimli bir ekiple pekiştirtirdik” dedi.

PLANA UYMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kısa vadede planlarının alt yapıdaki öz kaynak futbolcu havuzunu derinleştirmek olduğunu aktaran Acar, “Kendi özümüzden, vizyon ve misyonumuzdan çocuklar yetiştirmek adına; okul taramaları, amatör lig ve bölgesel turnuva takipleri ile yetenek ve tarama test modülümüzle seçmeler yaparak sağladık. Bu süreç 3 yıldır devam etmektedir. Takribi 3 yılda 1000-1200 çocuğumuza aktif olarak temas sağladık ve takıma kazandırmak adına büyük çaba sarf ettik. İlk iş oluşturduğumuz, takım teknik kadrolarımızla deneyimli antrenörlerimiz ile yeni başlayan antrenörlerimizi gelişim yolunda birlikte hareket etmelerini sağladık. Amacımız sadece öz kaynak futbolcu yetiştirmek değil, antrenör ve idari anlamda da personel yetiştirmek olduğunu biliyoruz ve farkındayız. Fiziki şartların iyi olması kaliteli oyuncu yetişmesinde, antrenörün rahat bir ortamda üretken olmasını, sağladığını biliyorduk bu sebeple Adil başkanımıza önceliklerimizi sıralarken hibrit saha (2 Tane ), idari binalar, yemekhane, oyuncu konaklaması, teknik ve teknolojik materyaller ile fiziki anlamdan bizden sonra müthiş bir miras bırakılacaktı. Sahalarımız aktif, eksiklerimiz var hala plana uymaya çalışıyoruz tabi pandemi süreci bizi etkiledi. Ama planlarımızda şaşma olabilir, ama vazgeçme asla olmayacaktır.” dedi.

ŞEHRE İHTİYACIMIZ VAR

Şehrimiz ile iç içe olma derdindeyiz diyen Acar, “Amatör takımlarımızla kardeşlik kuracağız, oyuncu havuzumuz ile hem Gaziantep amatöründen destek almak hem de destek vermek istiyoruz. Şehrin bize bizimde şehre ihtiyacımız bu konuda çok fazla olmalı.

Uzun vade de 3-4 nizamı çim saha, 1 küçük çim saha, 1 toprak saha, 1 kapalı spor salonu, 1 yüzme havuzu, şok havuzu, 1 sağlık merkezi, 1 sporcu sağlık merkezi, 2 kişilik 75 odalı futbolcu konaklama, antrenör konaklaması için odalar, ile kütüphane, sosyal alan ve etkinlik alanı vs. birçok ihtiyacımızı karşılayacak kapalı alan ihtiyaçlarımız uzun vade de tamamlayacağız” dedi.

İŞİMİZ ZOR VE MEŞAKATLİ

Altyapı çalışmaları buz dağı felsefesi olarak niteleyen Acar, “Görünenin dışında görünmeyen işlerin büyüklüğü kamuoyu tarafından bilinmelidir. Bizler futbola başlama yaşını anaokulu seviyesine indirip burada taramalar yapıp, ilk temasımızı geliştirip, kendi oyuncu kültürümüzü oluşturmayı hedefliyoruz. İşimizin zor ve meşakkatli olduğunu biliyoruz. Ama eksiklikler, ülkenin durum ve şartları planlarımızı aksatsa da bizler ilk günkü enerji ve azmimizle devam edeceğiz. Bu şehrin ve ülkenin çocukları çok değerli ve bizim pandemi sonrasında yapacağız tek şey öz kaynağımıza dönüp kendi çocuklarımız için çalışmalarımızı arttırmak olacaktır” dedi.

TARA KEŞFET TEST ET

Şuan 380 Lisanlı aktif oyuncuyla birlikte çalıştıklarını kaydeden Acar, “Afrika’da bazı ülkelerde lokal futbol akademilerimizle gelecek vadeden birçok oyuncuyu kendi vizyon ve misyonumuzla takip ediyor, şehrimize getiriyor, adaptasyon sorunu veya yanılma payımızı test ediyoruz. Scout ekibimiz bu konuda sadece izleyici değil, tara-keşfet-test et parolasıyla çalışıyor. Sonuçta artık hem kendi çocuklarımız, hem de yetenekli gurbetçi ve yabancı oyuncular için zaman ve maddi imkanlar artık boşa harcanmayacak kadar değerli” açıklamalarını yaptı.