Polis sözcüsü Klaus Hinderer, Stuttgart yakınlarında bulunan Backnang kentindeki apartmanda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi.
Sabaha karşı çıkan yangının nedeninin araştırıldığı, kimlik tespit çalışmalarına başlandığı kaydedildi. Backnang kentinde çıkan yangında ölen 6'sı çocuk 8 kişinin Türk olduğu bildirildi.
ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Ölenlerin isimleri ve yaşları ise şöyle açıklandı: Anne Nazlı Özcan Soykan (40), Hatice Soykan (17), Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ve Murat Soykan (6 aylık).
Yangın sonucu İbrahim Soykan'ın ise ağır yaralı olduğu öğrenildi.
ALMAN POLİSİ: KUNDAKLAMA YOK
Binada Adıyamanlılara ait Alman-Türk Kültür Derneği'nin bulunduğu ve buranın kundaklanmış olabileceği iddia edildi. Ancak yetkililer iddiayı yalanlarken, bunun normal bir ev yangını olduğunu belirtti.
Polisin açıklamasında, "Kundaklama ya da yabancı düşmanlığına dair en ufak bir işaret yok" derken, birinci katta bulunan fırının yangının en olası sebebi olduğu ifade edildi. Gaz kaçağı ihtimali üzerinde de duruluyor.
Polis sözcüsü Klaus Hinderer, Stuttgart yakınlarında bulunan Backnang kentindeki apartmanda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi.Sabaha karşı çıkan yangının nedeninin araştırıldığı, kimlik tespit çalışmalarına başlandığı kaydedildi. Backnang kentinde çıkan yangında ölen 6'sı çocuk 8 kişinin Türk olduğu bildirildi.ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDUÖlenlerin isimleri ve yaşları ise şöyle açıklandı: Anne Nazlı Özcan Soykan (40), Hatice Soykan (17), Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ve Murat Soykan (6 aylık).
Yangın sonucu İbrahim Soykan'ın ise ağır yaralı olduğu öğrenildi.ALMAN POLİSİ: KUNDAKLAMA YOKBinada Adıyamanlılara ait Alman-Türk Kültür Derneği'nin bulunduğu ve buranın kundaklanmış olabileceği iddia edildi. Ancak yetkililer iddiayı yalanlarken, bunun normal bir ev yangını olduğunu belirtti.
Polisin açıklamasında, "Kundaklama ya da yabancı düşmanlığına dair en ufak bir işaret yok" derken, birinci katta bulunan fırının yangının en olası sebebi olduğu ifade edildi. Gaz kaçağı ihtimali üzerinde de duruluyor.