107 farklı ülkeden 2 bin 405 firmanın stant açtığı fuarda GTB üyeleri, Türk ve yabancı ülkelerin stantlarında incelemelerde bulunarak, ikili iş görüşmelerinde bulundu.

40 GİRİŞİMCİ KATILDI

Dünyanın en büyük gıda fuarı olarak kabul edilen Anuga 2017 Gıda ve İçecek Fuarı, ‘Geleceğin Tadı’ temasıyla Almanya’nın Köln kentinde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye’nin 258 firma ile temsil edildiği fuara, Gaziantep Ticaret Borsası 40 girişimci üyesiyle birlikte katıldı.

ORGANİK ÜRÜN BİLGİSİ

KOSGEB desteğinin yanı sıra Ekonomi Bakanlığı Gıda ve Bulgur -Bakliyat Sektörü İhracat Takımı UR-GE projeleriyle ANUGA fuarındaki yerlerini alan GTB üyeleri, fuar kapsamında ikili iş görüşmeleri ve uluslararası ekonomik iş birliği toplantılarına katılarak, stant ziyaretlerinde bulundu. GTB üyeleri, 107 ülkeden 2 bin 405 gıda üreticisi firmanın stant açtığı fuarda, gün boyu stant ziyaretleri gerçekleştirerek yenilikçi ve organik ürünler hakkında bilgiler aldılar. GTB heyeti ayrıca fuar kapsamında Köln ABC Towerda Avrupalı İş Adamları Derneğinin (EUBA) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya da iştirak ederek, Avrupa’ya ihracat ve yatırım olanakları hakkında brifing aldılar. Anuga 2017 Gıda ve İçecek Fuarı 11 Ekim'de sona erecek. BÜLTEN