Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ahilik tohumu eğer bu topraklara atılmasaydı, bugün gazi şehrin, ihracatta 5’inci olma gücüne ulaşamayacağını belirterek, “En zor zamanımızda, ‘Şimdi Gaziantep zamanı’ dedik. Her mevsim Gaziantep, dedik. Şimdi ise, Almacı Pazarı’na gelme zamanı, Bakırcılar Çarşısı’na gelme zamanı diyoruz” dedi.

VALİ YERLİKAYA AHİLİĞİ ANLATTI

Vali Ali Yerlikaya, “Ahilik teşkilatı “Hak ile sabır dileyip, bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak ile çalışıp, Bizi geçen bizdendir.” diyen gönül adamı Ahi Evran tarafından Anadolu’da kurulmuştur. Ahiler, “Ben siftah ettim, komşum daha siftah etmedi” diyerek müşterisini komşu dükkâna yönlendiren ve oradan alışveriş yapmasını salık veren ahlaklı insanlar topluluğudur. Gaziantepliler mücadeleyi seven, iki günü bir olmadan ayakta dimdik duran, istişareyi seven, hataları setr eden ve hatalarından ders çıkaran, övünmeyi sevmeyen, övündükçe mahcup olan bir millettir” diye konuştu.

ŞAHİN: TEMELİMİZ ÇOK SAĞLAM

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hiçbir çarşının korkusunun Almacı Pazarı’nın kokusuna benzemeyeceğini kaydederek, “Kilimci Kasım’ın torunu, Saatcı Mustafa’nın kızı, Sofu dedenin gelini olarak huzurunuzdayım, bundan dolayı onur ve şeref duyuyorum. Hepimiz buradaki taşların, duvarların, renklerin güzelliğiyle büyüdük. Para biriktirmeyen insan biriktiren Almacı Pazarıyız. İnsana yatırım yapan Gaziantep’iz. Bu şehrin evladı olmaktan ve bu şehre hizmet etmekten ötürü çok mutluyum, bize bu fırsatı veren Gazianteplilerden Allah razı olsun. Her baba yiğidin kârı değildir ahi olmak. Bir enerjin olacak, bir bilgin olacak, bir kapasiten olacak, bir kabiliyetin olacak, bir birikimin olacak. O yüzden 3-4 kuşak ahi olan bu çınarın torunları olarak hep birlikteyiz. Hiçbir şey tesadüf değildir. Dünya Bankası’nın yaptığı bir çalışmada dünyanın 7’nci rekabet etme gücü yüksek olan şehir gazi şehir oldu. Bu çok önemli bir sonuçtur. Çünkü, temel, maya çok sağlam” dedi.

ESNAFIMIZIN GÜCÜNE İNANIYORUZ.

Ahi Evran’ın kurduğu Ahilik teşkilatının aslında o günün şartlarında rekabet gücünü artırmayı amaçladığını vurgulayan Şahin, şunları aktardı: “Beraberinde akılla, ahlakla taçlandığı zaman bu nasıl büyük bir güce dönüşebileceğini inandığı için Ahilik müessesesini kuruyor. O gün atılan mayanın ve tohumun bugün biz ürünlerini ve sonuçlarını alıyoruz. Bugün eğer bu gücümüz olmasaydı, 150 bin çalışanıyla organize sanayi bölgesini başarmamız mümkün olamazdı. Eğer bu tohum ve maya kudretli bir şekilde atılmasaydı, bugün gazi şehir, sınırdaki birçok soruna rağmen Türkiye’nin ihracatta 5’inci olma gücüne ulaşamazdı. O yüzden sizinle iftihar ediyoruz. Sizin gücünüze inanıyoruz" BÜLTEN