Kentteki eğitim sorununa bir nebze de olsa katkı sağlamak adına aralarında para toplayan polis meslek yüksek okulu öğrencileri 45 TL’lik aylıklarından artırdıkları parayı eğitim adına kullanmak istedi. Eğitim sorunlarının çözümü için kolları sıvayan polis adayları, 3 ayda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 2 bin TL nakit para yardımında bulundu. Bu rakamın 5 bin TL’ye ulaşmasının hedeflendiği öğrenildi.

MANİDAR BİR DAVRANIŞ


Devletin kendilerine verdiği 45 TL ile geçinen Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin bu davranışının son derece manidar olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, ”Eğitim alanındaki kampanyalarımızla ilgili bilgi vermek için Polis Meslek Yüksek Okulu’na gittiğimde, burada öğrencilerimize sunum yaptım. Sunum sonrası öğrencilerimiz kampanya da yer almak istediklerini belirtmişler. Kendi harçlıklarından biriktirerek her ay bize düzenli olarak yardım gönderiyorlar. Şu an’a kadar 2 bin TL’lik bir katkı söz konusu. Para miktar çok olmayabilir ancak yapılan davranış çok anlamlı. Bunlar henüz bir öğrenci, harçlıklarını ailelerinden temin ediyorlar. Ama ilimizdeki eğitim kampanyasına duyarsız kalmak istememişler. onları kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

RAKAM KÜÇÜK AMA DAVRANIŞ ÖNEMLİ

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli ise, ”Öğrenci arkadaşlarımız harçlıklarıyla eğitime katkıda bulunmak istediklerini söylediler. Bu yardımlar öğrencilerimizin mezuniyetine kadar sürecek. Paranın miktarı küçük olabilir ancak anlamı oldukça büyük. Öğrencilerimiz ayda 45 TL maaş alıyorlar. Ve eğitime katkıyı bu aldıkları paradan arttırarak sağlıyorlar. Bugün bu kampanyaya konulacak tuğlalarla yapılacak okulların cezaevlerini kapatacağını biliyorlar” diye konuştu. Öte yandan, Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından Öğretmenevi’nde tertip edilen hediye çeki takdim töreninde öğrencilerden oluşan tiyatro ekibi ‘Bizim Karakol’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Oyun, izleyenlerin beğenisini kazanırken, temsili olarak hazırlanan 2 bin TL’lik çek, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli tarafından Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin’e takdim edildi. MAHMUT ÖZKILIÇ.