Sağlık tarama araçlarında meme kanseri, ağız ve diş sağlığı ve verem hastalıklarının taraması yapılacak

Büyükşehir Belediyesince alınan 3 sağlık tarama aracı hizmete sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca alınan meme kanseri, ağız ve diş sağlığı ve verem hastalıkları için tarama yapılacak araçların tanıtımı, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının önünde yapıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mobil araçların meme kanserinin teşhisi noktasında çok ciddi hayat kurtardığını söyledi.

GEÇ KALINMAMASI GEREKİR

Teşhiste geç kalınmaması gerektiğine dikkati çeken Şahin, "Kadınımız meme kanserini erken teşhis ettirdiyse kurtulma imkanı çok yüksek. Bize düşen bu durumda olan hastaları hızlı bir şekilde bulmak, tedaviye başlatmak, bilinçlendirmek ve hastalığın ilerlemesini önlemek. Bu konuda mobil araçla çok ciddi hayat kurtarılacak. Bundan dolayı bu gün çok mutlu ve huzurluyum'' diye konuştu.

HASTALIKLAR İZLENEBİLECEK

Bu uygulamayı yapan şehirlerdeki olumlu gelişmeleri takip ettiğini belirten Şahin, uygulama sonucunda yüzlerce kadının hastalıkla mücadelesini izlediklerini kaydetti. Şahin, benzer hikayelerin Gaziantep'te de çıkabileceğini söyledi. İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı da meme kanserinin Türkiye'de ve dünyada takip edilmesi gereken kanser türlerinden biri olduğunu belirtti. Yazı, 10 kadından birinde görülme riski bulunan meme kanserinin erken teşhisle önlenebildiğini vurgulayarak, "Bu anlamda bu araç, erken teşhiste çok önemli bir boşluğu dolduracak. İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün kanser erken tarama merkezlerinde ve mobil araçlarda tarama yapması önemli" diye konuştu. İl Halk Sağlık Müdürü Mustafa Tanrıverdi de koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli olduğunu söyledi.

MOBİL MAMOGRAGİ CİHAZI

Gaziantep'te ilk olarak Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinin açılmasını sağladıklarını belirten Tanrıverdi, şimdi de Gaziantep'e mobil mamografi cihazını kazandırdıklarını kaydetti. Tanrıverdi, katkılarından dolayı Başkan Şahin'e teşekkür etti.