Öğrencilerin kendilerine daha çok güvendikleri, kendilerini daha başarılı gördükleri sorulardan başlamalarını öneren Albayram, bunun sınav başında kaygı ve stresin azalmasına katkı sağladığını vurguladı.
Milyonlarca öğrencinin hafta sonu hayal ettiği üniversiteyi kazanabilmek için Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na girecek. Sınav öncesi Özel Suat Albayram Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehtap Albayram, öğrenci ve velilere önemli uyarılarda bulundu.
BAŞARILI OLDUĞUNUZ SORULARDAN BAŞLAYIN
Sınavın doğal kaygısının yanında, salgın sürecinin getirdiği belirsizlik ve yeni yaşam tarzının, öğrencilerin ve velilerin daha çok kaygı ve stres yaşamasına neden olduğunu ifade eden Albayram, öğrencilerin kendilerine daha çok güvendikleri, kendilerini daha başarılı gördükleri sorulardan başlamalarının, sınav başında kaygı ve stresin azalmasına katkı sağladığını söyledi.
SAKİN VE KARARLI OLUN
Sakin ve kararlı olmanın önemine de değinen Albayram, “Sınav için yaptığınız çalışmalar, kendinizi moral ve motivasyon olarak iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Bir parça kaygıdan zarar gelmeyeceği gibi dikkatinizi toplamanızda yardımı bile olacaktır. Yeter ki kaygının, başarınızın önüne geçmesine izin vermeyin” dedi.
MUTLAKA KAHVALTI YAPILMALI
Albayram, öğrencilerin sınavdan en geç 1 saat 15 dakika önce sınav binasında hazır olmalarını istedi. Öğrencilerin sınav günü mutlaka kahvaltı yapmalarını öneren Albayram şunları aktardı: “Sağlıklı bir sınav geçirebilmek için, öncelikle sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir. Boş midenin yol açabileceği sıkıntılarla uğraşmamak için evden mutlaka bir şeyler yiyerek çıkın.”
KENDİNİZE İNANIN
Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Albayram, yapmak istediği meslek ve düşlediği hayatla ilgili atmanız gereken son adımlardan biri olan sınava, kendilerine inanarak girmelerini tavsiye etti.