DTP eski Milletvekili Akın Birdal, Abdullah Demirbaş gibi demokratik, kültürel ve siyasi birimi olan birinin Gaziantep Büyükşehir'e aday gösterildiğini söyleyerek, “Gaziantep bizim çok önemli bir şehir. Gaziantep'te 2011 yılında milletvekili seçiminde son birkaç günde ne olduysa oldu ve sandık dışında bırakıldık. Tabii bizim sandık dışında bırakılmış olmamızın hukuksuzluğu önümüzdeki dönemlerde nasıl olsa açığa çıkar. Gaziantep bizim çin her önüyle önemli. Buna paralel Sayın Demirbaş ve Ayhan Ünlü adaylarımızı şanslı kılan şey AKP'nin Türkiye'yi hızla bir uçuruma götürüyor olması. İnanın her bir oy, uçuruma giden Türkiye'yi eteğinden tutmaktır. Ak Parti'ye karşı bu oy barış, demokrasi, özgürlük için olacaktır”diye konuştu.

Birecik Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Müslüm Acar ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek gündem ve yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan ve Cemaatin Ak Parti'ye oy vermeyeceğini, hangi parti güçlüyse onu destekleyeceğini söyleyen Birdal, "Cemaatin oyları bizede gelecek" dedi.

AKP MEŞRUİYETİNİ YİTİRDİ

AK Parti'nin mahalli seçimlerde yüzde 35 de alsa, yüzde 55 de alsa yine iktidarı götüremez' diyen Birdal, "Çünkü bu hükümet 17 Aralık operasyonuyla meşruiyetini yitirmiştir. Tek sarıldığı şey savaş, şiddet ve iç kargaşadır" dedi.

HASTA TUTUKLULAR İÇERİDE

KCK tutuklarından ağır derecede hasta olanların içeride olmasına tepki gösteren Akın Birdal, "Ergenekoncular dışarıda, KCK tutukluları içeride. Bize engel üstüne engel çıkarılıyor. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı, Meclis başkanı ile görüştük, ancak Adalet Bakanı meşgul olduğu için görüşemedik" dedi.

TÜRKİYE'Yİ ETEĞİNDEN TUTUN

Abdullah Demirbaş gibi demokratik, kültürel ve siyasi birimi olan birinin Gaziantep Büyükşehir'e aday gösterildiğini söyleyen Birdal, "Sayın Demirbaş ve Ayhan Ünlü adaylarımızı şanslı kılan şey AKP'nin Türkiye'yi hızla bir uçuruma götürüyor olması. İnanın her bir oy, uçuruma giden Türkiye'yi eteğinden tutmaktır. Ak Parti'ye karşı bu oy barış, demokrasi, özgürlük için olacaktır. Bu seçimler bu sürecin bir hukuka evrilmesinin yolunu açacaktır. Aksi takdirde bence birçok tuzaklarla karşı karşıya bırakılmıştır halklarımız. İnsanlık ailesi içinde yerimizi alabilmemizin yolu, her bir oyumuzu önemli, değerli ve kıymetli hale getiriyor" diye konuştu.

GAZİANTEP BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Gaziantep'te 2011 yılında milletvekili adayı olarak çalıştığını, son güne kadar kazanma olasılığının olduğunu kamuoyu yoklamalarının da gösterdiğini ifade eden Birdal, "Son birkaç günde ne olduysa oldu. Bizim tabi sandık dışında bırakılmış olmamızın hukuksuzluğu önümüzdeki dönemlerde açığa çıkar. Gaziantep bizim için çok önemli" dedi.

EKONOMİK KRİZ GELİYOR

Ülkemiz açısından topyekün demokratikleşme ve özgürleşme mücadelesini hedef almamız gerektiğini söyleyen Birdal, "Seçimden sonra bu sekteye uğrarsa, inanın büyük bir çöküntünün şimdiden habercisidir. Önümüzdeki dönemin en büyük krizi ekonomik kriz olacak. Bu krizin bir itirazı başkaldırısı olacak bunu da bastırabilmek için, başka gündemleri manipüle etmek için her yola başvuracak. Bu tuzakları boşa çıkarmak için oyumuza da sandığımıza da sahip çıkmalıyız" dedi.

YEREL VE GENEL İKTİDARA TALİBİZ

"Kentin yönetimi açısından da çok büyük projelerimiz var' diyen Birdal, "Kendimizi ve kentimizi biz yöneteceğiz. Doğrudan demokrasi dediğimiz demokratik özerk bir yönetim anlayışı ile halkı kendisiyle ilgili bütün karar sürecine katacağız. Belediye başkanlarımız, sermaye güçlerinin çıkarları için biz yaptık oldu demeyecek, biz karar verdik oldu olmayacak. Bugün gerçekleşmezse yarın mutlaka gerçekleştireceğiz. Antep'te hem yerel hem genel iktidara talibiz" şeklinde konuştu.

SANDIĞA SAHİP ÇIKALIM

Muhalefetin sandığa sahip çıkması için bir konsensus oluşturması gerektiğini söyleyen Birdal, bu konuda kendilerinin Avrupa Güvenlik İşbirliği örgütüne bu konu için başvurduklarını, heyet istediklerini, ancak yerel seçimlerde gözlemci göndermeyeceklerini belirtti. Birdal, "İşbirliği örgütü internet sansürü yasası ve twitter yasası ile gözlemci gönderecek" dedi. Cemaatin Ak Parti'ye oy vermeyeceğini söyleyen Birdal, "Cemaatin oyları bizede gelecek. Cemaat seçilme olasılığı hangi parti güçlüyse onu destekleyecek" dedi. Meral KINACILAR