Dışişleri Bakanlığı, bu sabah "Bu insanlık dışı saldırıları şiddetle lanetleniyoruz. Saldırıların derhal durdurulması için Astana mutabakatının diğer garantörlerine ve uluslararası topluma çağrıda bulunuyoruz" açıklamasını yaptı. Şam rejimi, İran milisleri ve Rusya'nın operasyon düzenlediği Suriye'nin güneyindekiDera'dan büyük bir göç dalgası var. Muhaliflerin sivil savunma organizasyonu Beyaz Baretliler, 150 bin kişinin Ürdün ve İsrailsınırına kaçtığını duyurdu. Traktör, kamyonet, motosiklet ve diğer araçlarla akın akın sınıra göç sürüyor.

Sınıra tank yığan Ürdün yönetimi, sığınmacıların güneye geçmesine izin vermiyor. Anadolu Ajansı, sınırda sıkışıp kalan binlerce sivilin tarlalarda yaşamaya çalıştığını bildiriyor. İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne ulaşan sığınmacılar ise, 'Koruma ve güvenli bölge istiyoruz', 'Sınır kapılarını sığınmacılara kapatmak insanlık suçudur' yazan pankartlar açtı.

Rejimin yalanları

Suriye resmi haber ajansı Sana ise, yaşananları "Onlarca aile açılan insani koridorlardan çıktı" başlığıyla haberleştirdi. Ajansa göre, koridordan geçen aileler, sağlık ekipleri ve insani yardım kuruluşları tarafından karşılanıyor.