CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Akif Ekici, halkın alım gücünün azaldığını ve yolsulaştığını belirterek çarşı pazarda her şeyin ateş pahası olduğunu, halkın kiloyla değil gramla alışverişe başladığını söyledi.

Çarşı ve pazarlarda halkın ihtiyaç duyduğu temel gıda maddeleri dahil her türlü yiyeceğin ateş pahası olduğuna dikkat çeken Akif Ekici halkın yoksullaştırılarak muhtaç hale getirildiğini ifade etti. Akif Akici “Her gün çarşı Pazar geziyoruz, halkın arasındayız. Halkımız isyan noktasına gelmiş.

Aldığı ücretle kuru ekmeği dahi alamaz hale gelmiştir. Her şey ateş pahası olmuş fileyi doldurarak alış veriş yapma mazide kalmıştır. Halkımız artık günlük tüketeceği yiyecekleri bile alamaz durumdadır. Üretmeden tüketen bir toplum yarattılar ve çalışmadan yaşayan insan toplulukları oluştu. Üretimin içindeki insan sayısından çok tüketen olduğu için halkımız sıkıntılar yaşamaktadır. Pazarlarda gıda maddeleri el yakmaktadır. Temel gıda maddelerinde ki artış gelirlerdeki artıştan çok fazla olduğu için insanlarımız yoksullaşmaya devam etmektedir” dedi. CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici işsizlik sorununun çözülmesi ve kadınlarında üretime katılmasıyla yoksulluğun azalacağına dikkat çekerek işsizliği çözmek için projelerle yaptıklarını sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ