Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Sanica Boru Elazığspor maçında taraftarın neden olduğu olaylar nedeniyle ev sahibi ekibe ceza verdi..

TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nın toplantısında, Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor ile oynadığı karşılaşmada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Akhisar Belediyespor'a bir resmi müsabakayı sahasında seyircisiz oynama cezası verildiği bildirildi. Akhisar Belediyespor, ligin 26. haftasındaki Sivasspor maçını seyircisiz oynayacak.

Aynı karşılaşmada, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nu bir maç men ve 10 bin lira parayla cezalandıran kurulun, akreditasyon sorumlusunun eşgüdüm toplantısına katılmamasından dolayı da Ege temsilcisine 5 bin liralık ceza uyguladığı kaydedildi.

İTİRAZ EDECEKLER

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Akhisar Belediyespor, 2 Mart'ta oynanan Sanica Boru Elazığspor maçında yaşananlarla ilgili verilen cezalar için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'na itiraz edecek.

Akhisar Belediyespor'un kendi sahasında yaptığı Sanica Boru Elazığspor maçından sonra TFF Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen ''1 maç seyircisiz oynama, 15 bin lira para cezası ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun 1 maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı'' cezalarına itiraz edeceği açıklandı.

Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, yaptığı açıklamada, fair-playe en yakın takımlardan Akhisar Belediyespor'a verilen bu cezaların çok ağır olduğunu belirterek, ''Sahamızda oynanan Galatasaray maçında tüm stat doldu ve taraftarlar yan yana maç izledi. Kimsenin burnu bile kanamadı. Türkiye'de birçok olaylar olurken, Elazığspor maçında sahaya atılan birkaç su şişesi ve koltuk yüzünden bize bu cezaların verilmesi çok ağır geldi. Bu nedenle itiraz edeceğiz'' ifadesini kullandı.