Adaylar açıklanmadan Melih Gökçek'in adaymış gibi davranması, AK Parti içerisinde bazı isimleri rahatsız etti. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in, Melih Gökçek'le ilgili sözlerinin perde arkasında, Ak Parti yönetiminin, Başbakan Erdoğan'ın adaylar konusunda son sözünü söylemediği halde, "Gökçek'in yeniden adaymış gibi davranmasından" duyduğu rahatsızlığın olduğu öğrenildi.

ODTÜ OLAYI SONRASI İŞLER KARIŞTI

Söz konusu rahatsızlık, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in talimatıyla Odtü'ye yapılan yol baskını sonrasında arttı. Hüseyin Çelik'in, önceki gün, Akp Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, bayramın son gününde gece yarısı Odtü arazisindeki ağaçların kesilmesi ve sonrasında yaşanan tartışmalara ilişkin, "Odtü ormanları kamunun malıdır. Kurumlar baki, şahıslar fanidir. Melih Gökçek kıyamete kadar büyükşehir belediye başkanı olarak kalmayacak. Mahkeme ne karar verirse, bu, Melih Gökçek'i de bağlar" çıkışında bulunması dikkat çekmişti.

YENİ İSİM İSTEĞİ

Taraf'ın haberine göre; Ak Parti kulislerinde, aralarında bakan ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de olduğu bazı isimlerin, Gökçek'in yeniden aday gösterilmesine karşı çıktıkları belirtiliyor. Söz konusu kişiler, "Ankara'ya artık yeni bir isim gerektiğini" dile getiriyorlar. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, geçtiğimiz günlerde, Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde katıldığı bir açılış töreninde Akp'li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin belediyeciliğini överek, "Veysel Tiryaki artık buralara dar geliyor, başka güzel güzel, büyük büyük şeyler de olsun diyorum" demişti. Tiryaki'nin ismi, bir önceki yerel seçimlerin yapıldığı 2009 yılında da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulislerde konuşulmuştu.

GÖKÇEK YANDAŞLARI BASTIRIYOR

Bu arada, Gökçek'e yakınlığı ile bilinen bazı AK Partililerin, partinin Ankara'daki oy oranının yüksek olduğunu ifade ederek, Gökçek'in yeniden aday gösterilmesi için yoğun kulis faaliyeti yürüttükleri dile getiriliyor.

"KIYAMETE KADAR KALMAYACAK"

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada Melih Gökçek için "Odtü bu millete aittir. Melih Gökçek kıyamete kadar büyükşehir belediye başkanı olarak kalmayacak" demişti.