Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Gazianteplilerin kendisinin Bakanlık tecrübesini önemsediğini ifade ederek, son beş yılda yapılan hizmetlerin de seçim sonucunun iyi olacağını düşündüğünü ifade etti. Şahin, "Bizim başkanlığımızda çok daha güçlü bir şekilde gelinen noktayı yukarıya taşınacağına olan inancını, sevgisini ve sempatisini görüyoruz. İnanıyorum bunun daha da üzerine çıkaracağımız bir seçim sonucuyla Türkiye’nin ortalamasını yükselteceğiz” dedi.

A Haber Televizyonunda yayınlanan Kadraj programında soruları yanıtlayan Şahin kadına yönelik şiddet ve kız çocuklarının erken evlendirilmesinden, yerel yönetimlerde kadınların yer almasına kadar pek çok konuda soruları yanıtladı. Şahin, "Devleti bilmemiz, Ankara’yı bilmemiz, sorunu çözme kapasitemizin ne kadar güçlü olduğunu gördüğümüz için ben geçmişte yakalanan başarıyı çok daha yukarıya taşıyacağımız bir 30 Mart bekliyorum. İnanıyorum son beş yılda yapılan hizmetleri halkımız gördü, yaşamında hissetti.”

YENİ HEDEFLER

Milletvekili Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sosyal belediyecilik anlayışının yerleştiğini söyleyerek bunun Gaziantep’e de yansıdığını söyledi. Şahin, “İnşallah bizimle beraber şehri daha da ileriye götürecek, bölgenin kültür başkenti, yatırım başkenti, finans başkenti, Ortadoğu’nun üretim başkenti olacak şekilde yeni hedef, yeni vizyon için yeni süreçte de çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ İNSAN KAYNAĞI

Şahin, Gaziantep’teki insan kaynağının bu şehrin en büyük gücü olduğunu sözlerine ekledi. Şahin “Hem işverenimiz, hem işçimiz, hem çiftçimiz hep sorunun bir parçası olmaktan çıkıyor. Her seferinde krizi fırsata dönüştürebilen müteşebbis bir ruha sahip. Şu anda haritada yerini zor bulduğunuz ülkelere gidiyor, ihracat yapıyor, üretim yapıyor. Şehrin üretim gücü, istihdam gücü burada oluşuyor. Çünkü bizim medeniyetimiz ve atalarımız biz bu mirası bırakmış durumda ve torunları olarak biz de buna sahip çıkıyoruz” dedi.

BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ

Fatma Şahin gelen soru üzerine belediye başkanlığının yakın zamanlara kadar erkeklere ait bir alan olarak görüldüğünü, ancak artık bu bakış açısının değişmesi gerektiğini belirtti. Şahin “Çok erkek bir alan olarak görülüyordu. Yol, su, elektrik, ihale, para pul işi döndüğü zaman hep erkekler tarafından yapılan bir alan olarak görülüyor ama artık insanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışında baktığımız zaman ciddi bir şekilde kadın bakış açısı gerekiyor. Kadın duygusal zekası gerekiyor. Kadının şefkati, analık şefkati, merhameti, sabrı gerekiyor. En önemlisi duygusal zekası ve empatisi gerekiyor. Artık o bildiğiniz sert, bürokratik yönetim anlayışı bitti. Artık takım çalışmasına uygun, empati yapabilen, halkı sahiplenebilen, bireyi önemseyen, dezavantajlı grupların yaşam kalitesini önemseyebilen yönetim anlayışı geldi. Kadının genetiği ve potansiyeli de buna çok uygun” dedi.

HABER MERKEZİ