AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Derya Bakbak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Sezer Cihan, GAÜN öğretim üyesi Yavuz Coşkun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Stratejik Planlama Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, Enerji ve Tabi Kaynalar Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Abdullah Tancan dikkat çeken isimler olurken, CHP'de aday adaylığı için tek istifa eden isim Şahinbey ilçe Başkanı Av.Hüseyin Yalçın oldu. MHP'de ise İl Başkanı Muhittin Taşdoğan da milletvekili aday adaylığı için istifasını verdi. İyi Parti'de il başkanı İzzettin Şahin'in yanısıra yönetimlerden istifalar dün de yaşandı.

SON GÜN HAREKETİ

YSK'nın daha önce açıkladığı takvim gereğince, aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri dün istifalarını verdi. Ak Parti'den aday adayı olabilmek için AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Sezer Cihan, GAÜN öğretim üyesi Yavuz Coşkun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Stratejik Planlama Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, Enerji ve Tabi Kaynalar Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Abdullah Tancan, GAÜN öğretim üyesi Mehmet Şahin, Ak Parti Şehitkamil Belediye Meclis üyesi ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Memik Terlemez, Ak Parti İl Yönetiminden Selami Yetkinşekerci, Semih Simitçi ve Zekeriya Aslan görevlerinden istifa etti.

İSTİFASINI VERDİ ADAY OLDU

Ak Parti Şehitkamil Belediye Meclis üyesi ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Memik Terlemez, görevlerinden istifa ederek, milletvekili aday adayı oldu. 2014 yılından bu yana Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Danışmanlığını yürüten işadamı ve sanayici Memik Terlemez, Şehitkamil belediye meclis üyeliğinden istifa ederek, AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu belirtildi.

AK PARTİ'DE 3 İSTİFA

AK Parti'de üç istifa daha yaşandı. Yönetimde görevli olan Selami Yetkinşekerci, Semih Simitçi ve Zekeriya Aslan, milletvekili aday adaylığı için istifalarını verdi.

GAÜN'DE İKİ İSTİFA

Gaziantep Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğretim üyeliği görevinden istifa etti. Bir istifada Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden öğretim görevlisi Mehmet Şahin'den geldi.

ALİ ŞAHİN DE İSTİFASINI VERDİ

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin milletvekili başvuru için görevinden istifa etti. Gaziantep'te özellikle vatandaşların aday olup olmayacağı konusunda merak ettiği AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, az önce istifasını verdi. Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile istişare ettikten sonra istifası verdi. Şahin'in yarın adaylık için başvuracağı öğrenildi.

BAKBAK İSTİFA ETTİ

Ak Parti Gaziantep eski Milletvekili, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Derya Bakbak'ta milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

bay.jpg

MUHİTTİN BAY'DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

Kürşat Güvenlik Yönetim Kurulu üyesi Muhittin Bay, Ak Parti’den aday adaylığı başvurusu yaptı. Yoğun bir kalabalıkla AK Parti İl Binası'na giden Bay, aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Ailesiyle birlikte aday adaylığı başvurusunu yapan Muhittin Bay, Ak Partiye taze ve genç kan vermek içi aday adayı olduğunu ifade ederek, “İnşallah, Ak Parti yüzde 60 veya 65 ile seçimin galibi olacak” dedi.

BAĞLI DA İSTİFA ETTİ

SGK Başkanı Dr. Selim Bağlı AK Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2.5 yıldır SGK'nın başında olan Dr. Bağlı'nın, Gaziantep veya Şanlıurfa'dan aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor.

TURAL İSTİFA ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Tural, 24 Haziran'da yapılacak erken genel seçimlerde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifasını verdi.

TANRIÖVER'DE İSTİFASINI SUNDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Stratejik Planlama Daire Başkanı, Hakan Tanrıöver, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.Tanrıöver, 24 Haziran tarihinde yapılacak olan erken seçimde milletvekili AK Parti'den aday adayı olmak için istifa etti.

TANCAN DA İSTİFASINI VERDİ

Enerji ve Tabi Kaynalar Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Abdullah Tancan aday adaylığı için görevinden istifa etti. Enerji ve Tabi Kaynalar Bakanlığı Müsteşar yardımcısı olan Gaziantepli Abdullah Tancan 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifasını verdi. Tancan, 2015 milletvekilliği seçimlerinde EPDK kurul üyeliğinden istifa etmiş, ancak sıralamaya girememişti.

DENİZLİ'DEN ADAY ADAYI OLACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Türkiye Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Sezer Cihan, Denizli'den milletvekili adaylığını açıkladı. Denizli Belediyesi'nde 15 yıl çalışan ve 9 yıldır ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan Sezer Cihan, Denizli'den Milletvekili adaylığını yaptı. Cihan, Ankara Ak Parti Genel Merkezi'ne aday adaylığı başvurusunda bulundu. 9 yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan Cihan, aynı zamanda aralarında İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep Kayseri, Konya Denizli, Muğla, Edirne, Sivas, Malatya, Antalya gibi büyükşehir, il, ilçe belediyelerinin içerisinde bulunduğu 402 üyeli, Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreterliğini de yürütüyor.