Gaziantep Adliyesi'nde görülen cinayet davasının ardından taraflar arasında kavga çıktı. Tarafların birbirine tekme ve tokatlarla saldırdığı kavga, polisin havaya ateş etmesiyle sonlandırıldı. Olayda 2 kişi yaralandı, 15 kişi gözaltına alındı.

TAKVİYE POLİS İSTENDİ

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce Karşıyaka Mahallesi'nde cinayet olayı ile sonuçlanan bir dava nedeniyle T. ve K. ailesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya geldi. Duruşmanın ardından mahkeme salonundan ayrılan taraflar adliyeden çıktı. Adliye binasından çıkar çıkmaz tartışmaya başlayan taraflar bahçede birbirlerine girdi. Yaşanan arbede sırasında saldırıya uğrayan bir şahıs bahçeden aşağı atıldı. Olayı fark eden polis ekipleri hemen kavgaya müdahale ederek olay yerine takviye ekip istedi.

TEKME TOKAT KAVGA

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan cinayet davasının duruşmasının ardından K ve T. ailesinin fertleri arasında tartışma başladı. Kısa sürede kavgaya dönen olayda, iki aile fertleri tekme, tokat birbirine vurmaya başladı. Tarafların birbirine girdiği kavgayı, polis havaya uyarı ateşi açarak sonlandırdı.

DARBELERLE YARALANDILAR

Olayda, 59 Yaşındaki Ahmet T ile 52 yaşındaki Hüseyin T vücutlarına aldıkları darbelerle yaralandı. Adliye polisinin yardım istemesiyle olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Hastanede tedavisine başlanılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 15 kişiyi gözaltına alan polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

PEKER OLAY YERİNDE

Kavgayı duyan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de bizzat olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olayların büyümemesi için kavgaya karışan 17 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. İHA - DHA