Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eğitim Departmanlığı ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) iş birliğinde düzenlenen futbol antrenörlüğünün ilk aşaması olan TFF Grassroots-C Lisans Adil Sani Konukoğlu Antrenör kursu başladı.

Kursa 30 futbol antrenör adayı katılırken, kursiyerler 11 gün boyunca teorik ve uygulamalı eğitimlerden geçirilecek. Kursun hocalığını ise TFF eğitmenleri Sercan Görgülü ve Tuna Güneysu yapıyor.

AMATÖR LİGLERDE ÇALIŞABİLECEKLER

Yoğun talep üzerine C lisans kursu açtıklarını söyleyen Gaziantep TÜFAD Şubesi başkanı İsmet Savcıloğlu, “Yaklaşık 100 aday arasında puan sıralamasına göre ilk 30 arasına giren kursiyerleri eğitime almak zorunda kaldık. Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden başvurularını yapmış, başvuru kriterlerine göre puanlama sıralamasına uygun olarak tespit edilen 30 kişi katılıyor. Kurs eğitimcileri olarak TFF tarafından, UEFA Antrenör Eğitmenleri Sercan Görgülü ve Tuna Güneysu görevlendirildi. Kursun teori bölümleri TÜFAD lokalimizde, saha uygulamaları da Hasan Doğan Tesislerinde yapılıyor. Kurs bitiminde yapılacak sınavlar sonucunda kursu başarıyla bitiren adaylar amatör futbol faaliyetlerinin her yaş grubunda teknik adam, en üst kadınlar ligi dışındaki kadın liglerinde teknik sorumlu ve tüm kadın liglerinde antrenör olarak görev yapabileceklerdir. Kursumuza destek veren Sanayi Odası ve Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Sayın Adil Sani Konukoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

DİKKATLİ DAVRANMIŞLAR

Adil Sani Konukoğlu Grassroots-C Lisans kursuna sorunsuz bir şekilde başladıklarını aktaran TFF eğitmeni Sercan Görgülü, “Kursumuz hem teori hem saha uygulamalarını içeriyor. Sabahları öğlene kadar ders de teori öğleden sonra da saha pratikleri var. Son 2 günde bu yaptığımız eğitimlerin değerlendirmesini yapmak için sınava tabii tutacağız. Hem de uygulama sınavına. Bu şekilde geçecek. Antrenör adaylarımızın gelişimini gözleyeceğiz. TÜFAD Başkanı İsmet Savcıloğlu ve yönetim kurulu kursun altyapısını çok iyi hazırlamışlar. Hem sınıf olayını hem saha organizasyonunu çok iyi hazırlamışlar. Onlara teşekkür ederiz. Ayriyeten antrenör kursiyer seçiminde de dikkatli davranmışlar. İstekli bu işe gönül vermiş insanları özellikle seçmeye çalışmışlar. Bu da çok güzel. Bir sıkıntımız yok şu an için” dedi.

MUHARREM TÜRKOĞLU