CHP Şehitkamil ilçe kongresi 5 Kasım'da Duru Düğün Salonu'nda yapılacak. Mevcut ilçe başkanı Hasan Nesanır'ın aday olmadığı seçimlerde Av.Umut Yılmaz ve Av. Ömer Kılıç ilçe başkanlığı için yarışacak. Oldukça çekişmeli geçecek olan ilçe kongresi öncesi Gazetemize konuşan adaylar, hedeflerinin Şehitkamil Belediyesi olduğunu belirtti. Umut Yılmaz, "Şehitkamil'i biz kaybettik inşallah biz geri alacağız" derken, Ömer Kılıç, "Hem Şehitkamil belediye başkanının, hem büyükşenir belediye başkanının kabusu olmaya geliyorum" dedi.

KILIÇ:ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEK

Oldukça çekişmeli geçecek olan ilçe kongresi öncesi Gazetemize konuşan adaylar, oldukça iddialı. Av. Ömer Kılıç, kongrenin büyük bir heyecan içinde, şenlik havasında geçeceğini belirterek, "Partilimiz uzun süredir özlediği kongre ortamını bu kongrede yakalayacak. Halaylar çekilecek, davullar çalınacak büyük bir şölen havasında geçecek" dedi.

BELEDİYEYİ ALMAK İÇİN HER ŞEY MÜSAİT

Aday olmasında partinin içine düştüğü durumun etken olduğunu anlatan Ömer Kılıç, "Genel merkezin oyu yüzde 25 iken, Gaziantep'te oyumuz yüzde 16. İlk etapta hedefimiz partimizi genel merkezin oy oranına çıkartmak. Nihayi hedefimiz ise Şehitkamil belediyesini tekrar kazanmak. Buna olan inancımız tam çünkü sosyal demokrasinin, solun yeşerebileceği en güzel iklim şuandaki iklim. Herşey müsait, tüm şartlar oluşmuş durumda" dedi.

SLOGANIMIZ; SİYASET SOKAKTA

Siyaseti otellerin toplantı salonlarından, bürolardan ya da makam odalarından çıkartıp sokaklara taşımayı hedeflediklerini söyleyen Kılıç, "Sloganımız zaten siyaset sokakta sloganı. Yönetiminde hepsi yetenekli, eğitimli ve bizi halka ulaştırabilecek insanlar var. Emekçiler, sendikacılar, köylüler, akademisyenler, doktorlar, mühendisler olacak. Özellikle biz şehir planlamasına çok önem veriyoruz. Bu bakımdan inşaat mühendisleri, mimarlar olacak. Dolu dolu gümbür gümbür geliyoruz. Bu parti bize Atatürk'ün mirası. Kurtuluş savaşında şehit olan şehitlerimizin, gazilerimizin mirası. Amacımız bu mirası gerçek sahipleriyle yani halkla buluşturmak, halka taşımak ve bu süretle partimizi en azından şu aşamada yerelde iktidara taşımak. Şehitkamil belediye binasını yeniden almaya geliyoruz." diye konuştu.

BELEDİYELERİN SIKI TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Şehitkamil belediyesinin çok sıkı takipçisi olacaklarını belirten Kılıç, "Şehitkamil belediyesinde ve büyükşehir belediyesinde bugüne kadar yapılan imar yolsuzluklarına ranta dur diyeceğiz. Hem Şehitkamil belediye başkanının, hem büyükşenir belediye başkanının kabusu olmaya geliyorum. Yönetimdeki arkadaşlarımla beraber etkili ve etkin muhalefet hedefliyoruz. Tabi bu anlamda kırıcı olmadan naif bir dille bunu yapacağız.. Yolsuzluğa, ranta dur diyeceğiz, kenti bu hale getirenlerden hesap soracağız, onların tamamının kabusu korkulu rüyası olacağız." dedi.

HEPİMİZ BU PARTİNİN ASKERLERİYİZ

Umut Yılmaz'ın çok değerli,pırlanta gibi biri olduğunu söyleyen Kılıç, "Kazananın CHP olacağına inanıyorum. Hiç farkımız yok. Umut Yılmaz kazanırsa ben onun askeri olacağım ben kazanırsam o benim askerim olacak. Neticede hepimiz bu partinin askerleriyiz" dedi.

YILMAZ:BİZ KAYBETTİK,BİZ GERİ ALACAĞIZ

Av. Umut Yılmaz, hedefinin 6 oku Şehitkamil Belediyesi'nin burçlarına dikmek olduğunu söyledi. Umut Yılmaz, "İnşallah güçlenerek bu kongreden hep birlikte çıkacağız. Ben bir söz verdim. Şehitkamil'i biz kaybettik inşallah biz geri alacağız. Benim ilk öncelik hedefim bizim 6 oklu bayrağımızı belediyenin burçlarına dikmek. Aday olan arkadaşımın elini kaldırmak ondan sonrada 2019'da cumhuriyetin devamına yönelik çalışmak. Hedefim o" dedi.

ARTIK O MASA YOK

Kongreye iyi bir katılım olacağına inandığını, Şahinbey ilçe kongresinin biraz sönük geçtiğini söyleyen Yılmaz, "Şehitkamil'de biraz hareketlilik olacağını düşünüyoruz. İlçe başkanımızda bu süreci çok güzel yönetti. Yani o eskiden bir asker delege deyimimiz vardı. Bu olmadı. İl delegelerinin yazımında eskiden bir masa oluşurdu. O masa oluşmadı. Mahalleden gelen tüm herkesi yazacağıma söz verdim. Şu ana kadarda mahalleden gelen tüm talepleri değerlendirdik. Hepsini yazıyoruz bir tanesinin üzerini çizmiyoruz. Bu yanlışlar geçmişte yapıldı bu yanlışlar bize hiç fayda getirmedi bunuda gördük. Aldığımız sonuçta ortada olunca aynı şeyi denemek yakışmaz bize. Geçmiş alışkanlıkların tam tersi yöntemle geleceğiz" diye konuştu.

SÖZ VERDİM, BUNU YAPMAYACAĞIM

'Asker delegeyi babamlar yaptı, geçmişteki siyasilerin hepsi babamda dahil bunu yaptı' diyen Yılmaz, "Ben bir söz verdim bunu yapmayacağım diye. Tabi şu anda insanlarda bir tedirginlik var. Eskiden kalan bir alışkanlık olduğu için Umut Yılmaz'da bunu yapacak diye bir alışkanlık var. Listeler saat 14.00'te açıklanır, herkes görecek ben böyle bir şey yapmayacağım. Demokrasiye uygun bir şekilde mahalleden gelen tüm talepleri esas alacağım. babalaramızın yanlışını kesinlikle yapmayacağız. Buna söz veriyorum. Başarısızlık hedefimse geçmişi aynen uygularım. Ama ben başarılı olmak istiyorum" diye konuştu.

ÖMER KILIÇ PIRLANTA GİBİ BİRİ

Kongrelerin aynı zamanda hesaplaşma yerleri olduğunu belirten Umut Yılmaz, "Yıllardır biz sağ iktidarla yönetildik, ilk defa kongrerelerde bununla hesaplaşacağız, bu kongreleri o nedenle çok önemsiyorum. İyi bir yönetim oluşturmaya çalışıyorum. Kongreyi kazanma yönetimi değil, çalışkan, üretken, politika üreten bir yönetim oluşturmaya çalışıyorum. Çokda güzel seviyeli bir yarış geçiyor. Öteki arkadaşım tertemiz, pırlanta gibi. Oda genç bende gencim, ikimizde bu parti için birşeyler yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR