Sempozyumun açılışın konuşmasını yapan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, artık altyapı belediyeciliğinin bittiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın bize talimatı gönül belediyeciliğidir” dedi.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

Fatma Şahin konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başladı. Şahin, “Cumhurbaşkanımıza yoğun temposuna rağmen bu önemli sempzyumu himayesine aldığı için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

İNSAN ŞEHRİN AYNASIDIR

‘Bizim medeniyetimizde şehirler medeniyetin aynasıdır’ diyen Şahin, “Şehirler medeniyetin gözdesidir. Bizim şehirlerimize baktığımız zaman penceresine gökyüzünü görürüz. Bizim şehirlerimize baktığımız zaman ekmeğimizi aşımızı, tuzumuzu paylaştığımız yuvalarımızdır. Dolayısıyla bizim medeniyetimiz şehir medeniyetidir. Bizim medeniyetimizde ecdadımızın söylediği gibi her şehrin bir ruhu vardır insan şehrin ,şehir insanın aynasıdır” diye konuştu.

ESAS HÜNER GÖNÜLLERE GİRMEKTİR

Artık altyapı belediyeciliğinin bittiğini anlatan Şahin şunları dile getirdi:”Bizim medeniyetimizde şehrin azizliği o şehrin azizliğidir, o şehirde yaşayanların azizliğidir, o şehirdeki insanların azizliğidir. O yüzden Fatih Sultan Mehmet özellikle Cumhurbaşkanımızın gönül belediyeciliği dediği şeyi o kadar güzel anlatmıştırki, ‘bir şehri imar ederken hüner gönlü ihya etmektir’ demiştir. Esas hünerin gönüllere girmek olduğunu söylemiştir. Cumhurbaşkanımızın bize talimatı gönül belediyeciliğidir. Türkiye Cumhuiyetinin yerel yönetimler tarihine baktığımıız zaman artık altyapı belediyeciliği bitmiştir.”