ABD’nin Adana 2. Konsolosu Joseph Babb, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer’i makamında ziyaret etti.

Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası Türkiye’ye yerleşen sığınmacıların durumunu gözetmek amacıyla Gaziantep’e gelen ABD’nin Adana 2. Konsolosu Joseph Babb, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer’i de ziyaret ederek bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Suriye’de yaşanan iç karışıklığın bir an önce bitmesi noktasında ABD’li heyetle görüş birliği olduğunu belirten Uzer, “Değerli konuğumuz ABD Adana 2. Konsolosu Joseph Babb ile, bugün özellikle Suriye ve bölge meseleleriyle ilgili bir saate aşkın bir zaman diliminde sohbet ettik. Bu bölgeyle ilgili özellikle görüş alışverişinde bulunduk. Suriye’deki iç karışıklıkların bir an evvel bitmesi noktasında bir görüş birliğimiz var. Biz çekince ve endişelerimizi Amerika Birleşik Devletleri’nin bu bölgedeki kısmi temsilcilerinden olan değerli arkadaşımıza ilettik. Ben inanıyorum çok faydalı görüşme oldu. Kendisi de özellikle bu Suriye meselesinin başta Gaziantep ve bu bölgeye yansımalarının ne olduğu noktasında bizim gözlemleri sordu. Biz de düşünce ve gözlemlerimizi aktardık” dedi.

AKAN KAN BİTMELİ

Başkan Uzer açıklamasının devamında, “Tabii ki Amerika’nın bu meselede biraz daha aktif olması ve bu akan kanın bir an evvel bitmesi noktasındaki düşüncelerimizi de değerli misafirimize ilettik. Ben kendisine teşekkür ediyorum partimize ve bizim görüşlerimizi dinleme nezaketi gösterdiği için. İnşallah bu bölgede, bir an evvel sıkıntılı dönem sona erer, yine dünyanın katkısı ile Suriye’de gerçek manada bir demokrasinin oluşması ve oturması için Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere tüm dünya ülkeleri beraber çalışırız diye düşünüyorum. Ben tekrar ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Joseph Babb ise, Gaziantep’te bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu aktararak, “AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer’den kendi yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldım. Suriye ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Aynı zamanda Gaziantep’e gelen Suriyeli insanlara Gaziantep halkının cömert tutumlarının neler olduğunu başkan bize açıkladılar. Türkiye’nin bu Suriyelilere göstermiş olduğu misafirperverlik böyle devam eder. Bizler de kendi insani çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Biz uzun zamandır kendilerine yardım sağlıyoruz, insani yardımımızı yapıyoruz. Aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin Mülteciler Yüksek Komiserliğine en büyük katkıyı sunan ülkeyiz. Örneğin kamplara gittiğinizde üzerinde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği diye yazan çadırları gördüğünüzde, o çadırların paralarının büyük çoğunluğu Amerika Bileşik Devletleri tarafından karşılanıyor” şeklinde konuştu.