Ailelere verilen kart ile yapılan yardımlarda soba, halı, kıyafet, bunun yanı sıra ise her ailenin durumuna göre kişi başı 400 ila bin 200 TL arasında nakdi yardım yer alıyor.

Bir düğün salonunda yapılan yardım yoğun kalabalığa yol açıyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre Suriyeli mülteci ailelere kış ihtiyaçlarını karşılama adıma kart dağıtımı yapıldığı belirttildi. Yetkililer, "IOM ve SYDV ortaklaşa çalışıyor. Bu doğrultuda kayıt yapıyoruz. Geçen sene kaydı bulunan kişilerin bilgilerini ve belgelerini güncelliyoruz. Gaziantep’te bulunan 9 bin mülteci aileye kişilik yardımı yapıyoruz, ve bu kapsamda onlara kart tahsis ediyoruz” dedi.

ANLAŞMALI MAĞAZALAR VAR

“Kişilik kartı bulunan mülteciler, Gaziantep’te antlaşmalı olduğumuz 20 mağaza ve markette ihtiyaçlarını karşıyabilir” ifadesini kullanan yetkili, “Kömür, soba, soba malzemeleri, halı, sünger, örtü, battaniye, ayakkabı ve kıyafet gibi ihtiyacı olan şeyleri alabilirler. Her ailenin durumuna göre kişi başı 400 ve 1200 TL arasında değişiyor yaptığımız yardım” şeklinde konuştu. AYŞEGÜL BAĞCI