YERLİKAYA: ÇOK DEĞERLİ BİR GÜN

Vali Ali Yerlikaya, 26 Ocak'ın kendileri için çok değerli bir gün olduğunu söyledi. Yerlikaya, "Anteplilerin milli mücadele sırasında yazdığı bu kahramanlık destanını yakinen bilen ve bu mücadeleyi takdir eden büyük önder, 85 yıl önce bugün teşrifleriyle şehrimizi onurlandırmışlardır. Bundan 96 yıl önce Gazi Şehrimizin kahramanları kendi destanlarını yazarak, “Gazilik” övgüsüne mazhar olmuş ve en büyük miras olarak bu şehri bize miras bırakmışlardır. Anadolu’da Milli Mücadelenin başlamasına da öncülük eden bu destansı direniş, hiçbir yardım ve destek almadan yapılan en büyük savunma olarak dünya tarihine geçmiştir" dedi.

ŞAHİN: ŞANLI DİRENİŞİMİZİN TAÇLANIŞIDIR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gaziantep’e teşriflerinin Antep halkının verdiği destansı mücadelenin bir ödülü olduğunu belirtti. 85 yıl önce bugün Gaziantep’te büyük bir coşkuyla karşılanan Mustafa Kemal Atatürk’ün, şehir meclisi kararıyla Gaziantep nüfusuna kaydedildiğini ve iki gazinin ayrılmamak üzere bir araya geldiğini ifade eden Başkan Şahin, şöyle tamamladı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizi teşriflerinin 85’inci yıl dönümü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, dün olduğu gibi bugün de vatan için gövdesini siper etmekten, canını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

GTO BAŞKANLARINDAN KUTLAMA

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i Teşriflerinin 85. yıl dönümünü kutladı. Ulu Önder’in Gaziantep’i teşriflerinin 85. yıl dönümünde aynı mutluluğun ve heyecanın hâlâ yaşandığını vurgulayan GTO Başkanları, “26 Ocak 1933 tarihinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’imizi onurlandırdığı ve iki Gazi’nin buluştuğu o kutlu günün 85. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz" HABER MERKEZİ