2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık O.Ç.'nin önce 6 yıl hapsine, ardından cezasının takdiren 1/6 oranında indirilerek 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ve hapis cezasının da adli para cezasına çevrilmesine karar verdi. Beraat eden O.Ç., 6 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili 54 bin TL para ödeyecek. Yangında hayatını kaybedenlerin yakınları karara tepki gösterdi.

BERAATLERİNE KARAR VERİLDİ

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında karar çıktı. 20 sanığın yargılandığı davayla ilgili karar çıktı. Mahkeme, O.Ç. dışında 19 sanığın, taksirle yangına neden olma suçundan kamu davası açılmışsada isnat edilen suçun tehlike suçu olduğu, 6 kişinin ölmesi sebebiyle netice suç olan birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına taksirle neden olma suçunun oluştuğunun anlaşılması karşısında yasal unsurları oluşmayan müsnet suçtan tüm sanıkların ayrı ayrı beraatine karar verdi.

SEYYAR KABLO KULLANMIŞ

Mahkeme, O.Ç.nin seyyar kablo kullanmak suretiyle yangına neden olarak birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına taksirle neden olan suçu işlediği sabit görülmekle olayın meydana geliş şekli ölü ve yaralıların sayısı nazara alınarak sanığın eylemine uyan TCK 85/2 maddesi gereğince sanığın şahsi ve sosyal özellikleri de nazara alınarak takdiren ve teştiden 6 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın şahsi ve sosyal hali lehine takdiri hafifletici sebep kabul edilerek TCK 62 maddesi geeğince cezasının takdiren 1/6 oranında indirilerek 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına sanığa bilinçli taksir isnat edilmemiş olması sebebiyle TCK'nın 50/4 52/1-2 maddeleri gereğince sanığa verilen hapis cezasının 1.825 tam gün adli para cezasına çevrilmesine 1 günü sanığın ekonomik ve sosyal durumu nazara alınarak 30 TL'den hesap edilerek 54.750.00 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına, sanığın ekonomik ve şahsi halleri gözönünde bulundurarak hükmolunan adli para cezasının TCK'nın 52/4 maddesi gereğince 1'er ay ara ile 24 eşit taksitte tahsiline karar verdi.

YANGINDA 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesi üzerinde triko ve konfeksiyon üretimi yapılan 90 işyerinin bulunduğu Hacı Büyükbeşe İşhanı'nın bodrum katında, 7 Kasım 2013 yılında yangın çıkmış, elektrik panosundan çıktığı belirlenen yangında konfeksiyon malzemelerinin tutuşması sonucu adeta can pazarı yaşanmıştı. 6 kişinin hayatını kaybettiği yangının ardından işyeri sahipleri, O.Ç. ile S.T., gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Olayla ilgili toplam 20 sanığın yargılandığı dava süreci tamamlandı. Mahkeme 19 sanığın beraatine karar verirken O.Ç. 'ye önce 6 yıl hapis cezası verdi, ardından bunu 5 yıla düşürdü, hapis cezasının da para cezasına çevdilmesine karar verdi. Mahkemenin kararına yangında ölenlerin yakınları tepki gösterdi. Mahkeme başkanı karara itiraz edebileceklerini söyledi. Haber Merkezi