Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.. Beykent ile Organize Sanayi Bölgesi arasına yapmış oldukları 50 metrelik yol çalışması ile yeni bir şehir planı oluşturduklarını belirten Fadıloğlu, "Açacağımız bu yol ile buraya daha çok yatırımlar olacak ve sanayide çalışan işçi kardeşlerimizin ulaşım ve birçok sorunu ortadan kalkacak" dedi.

Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkararak öncelikli hedeflerinin planlı yapılanma, makro planlama, ardından mikro planlama ile direkt ihtiyaçların tespit edildiği uygulamalar ile sonuca gidebilmek olduğunu anlatan Fadıloğlu, yeni proje sinyali verdi.

PLANLI BİR ŞEHİRLEŞME

Planlı bir şehirleşme için çok yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Fadıloğlu, “Geride bıraktığımız 5 yılı boş geçirmedik. Kontrol mekanizmasını çalıştırmak için önce planlama, devamında uygulama, kontrol ve akabinde vatandaşın oturacağı ideal mekanlar olmalı. Vatandaş o bölgeye yerleştiğinde okul alanı, sosyal tesisi, yeşil alanı hazır olacak ki iyi bir yaşam kurabilsin. Geçmişte bu hatalar yapıldı. Yapılan hatalardan ders çıkararak öncelikli hedefimiz planlı yapılanma, makro planlama, ardından mikro planlama ile direkt ihtiyaçların tespit edildiği uygulamalar ile sonuca gidebilmek. Şehri bir bütün olarak ele aldığımızı düşünelim.

OSB'YE RAHAT ULAŞIM

"Bu şehrin Organize Sanayi Bölgesi, kuzey bölgesinde ise Kuzeybatı veya kuzey doğuda bir yerleşim alanı yapacaksınız ki bu insanlar OSB’ye rahat ulaşabilsin" diyen Fadıloğlu, "OSB’de çalışanların ihtiyaçlarını karşılayacak, şehir merkezine hiç bir ihtiyaç duymayacak yerleşim yerleri elde etmek istiyoruz. Gaziantep sanayide ve ticarette gelişen bir şehir. Sanayide çalışanların sorunlarını çözebilirsek zaten memleketin yüzde 50’sinin sorununu çözmüş oluruz. Şuanda Beykent ile Organize Sanayi Bölgesi arasına yapmış olduğumuz 50 metrelik yol çalışması ile adeta yeni bir şehir planı oluşturuyoruz. Açacağımız bu yol ile buraya daha çok yatırımlar olacak ve sanayide çalışan işçi kardeşlerimizin ulaşım ve birçok sorunu ortadan kalkacak" şeklinde konuştu.

KONUTLAR YAPILACAK

Fadıloğlu devamla şu bilgileri verdi: "Tabi buraya yapılacak olan konutlar ve evler planlı bir şekilde içerisinde parkı, sosyal tesisi, okulu, camisi, oyun alanları gibi vatandaşların birçok ihtiyacını karşılayacak şeyler olacak. Ayrıca, 2023 yılında şu anda çekmiş olduğumuz sıkıntılardan kurtulmuş, bütün sosyal donatı ihtiyaçlarını yerine getirmiş, çevresel değerlere önem veren, eğitimde belli noktayı aşan planlı bir Gaziantep hayal ediyoruz. Bunun için hedefimizi ortaya koyduk ve o hedefe koşuyoruz”

HABER MERKEZİ