Edinilen bilgiye göre 4. organize sanayinin dışındaki Beylerbeyi bölgesinde faaliyet gösteren Güneş palet firmasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın civarındaki palet fabrikalarına sıçradı. Yangına ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi itfaiyesi müdehale etti. Daha sonra yangın büyüyünce Gaziantep Büyükşehir Belediye itfaiye ekipleri devreye girerek yangının söndürülmesi için yoğun bir çaba sarfediyor.KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yangın ihbarının hemen ardından ekiplerin olay yerine sevk edildiğini söyledi.

Yangına müdahalenin devam ettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "30 araç ve yaklaşık 65 personelle yangına müdahale ediyoruz. Şu ana kadar olayda yaralanan kimse yok. Ekiplerimiz fabrikanın içerisine de ulaştı. Yangının büyük oranda kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Fabrikanın kuzey bölümündeki küçük bir alanın kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu bölgede de çevreye sirayet etme durumu söz konusu değil. İnşallah en kısa sürede yangını kontrol altına alıp soğutma çalışmalarına başlayacağımızı öngörüyoruz."

Bu arada, söndürme çalışmalarına Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de destek verirken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.