Yılmaz, "Muharrem ince sayesinde çok güzel günler bizi bekliyor. 4 çıkartırız, 5'i zorlarız gözüyle bakıyorum. Meclis çoğunluğunu alamayacaklar, bu ülkenin başkanı artık Muharrem İnce olacak" dedi.

MAHALLE TEMSİLCİLERİ SAYISINI ARTIRDIM

Gazetemizi ziyaret eden CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Av. Umut Yılmaz, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'ye seçim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi, sahada CHP'ye olan ilgiyi anlattı. İlk göreve geldiğinde tek olan mahalle temsilcilerinin sayısını 5'e bazı mahallerde 7'ye çıkardığını söyleyen Umut Yılmaz, bunun avantajlarını şu anda yaşadıklarını belirtti. Yılmaz, "Tek kişilik temsilcilik anlayışını bitirdik. Onlardanda çok güzel verim aldık. İnsanlar daha çok çalışıyor. Biz bir gecede 33 tane mahallede toplantı yaptık. Eski il, ilçe başkanları, eski meclis üyeleri de çalışıyor ,çok güzel destek veriyorlar. Ev toplantıları yapıyoruz. Seçim başladığı güne kadar 140 tane mahallede toplantı yaptık, 8 defa esnafı ziyaret ettik" diye konuştu.

3 KİŞİDEN BİRİ BORÇLU

Ekonominin iyi olmadığını, insanların ekonomik sıkıntılardan dolayı yorulduğunu dile getiren Umut Yılmaz şunları söyledi:"Ocak ayından mart ayına kadarki süreçte Gaziantep'te 36 bin 817 tane icra dosyası açılmış. Şu anda 605 bin 750 tane dosya var. Her 3 kişiden biri borçlu. Yardımlarla bir yere kadar. Artık insanlar da bunun farkında. Fabrikalar şu anda işçilerini ücretsiz izine çıkarmışlar. Herkes uzlaşma bürosunda, kuyruk oluşmuş durumda. İnsanlar işçi çıkartıyor. Ekonominin durumu gerçekten çok kötü. Kimse, Dolar, Euro beni etkilemez demesin. Bebek dahi etkileniyor. Osmanlıyı saltanat lüks yıkmış. Çocuğumun 3-5 yıl sonrası için korkuyorum."

SURİYELİ ESNAF FULL İŞ YAPIYOR

Artık sanayicilerin Türk işçi almadığını, 800 liraya Suriyeli çalıştırdığını belirten Umut Yılmaz, işsizliğin arttığını, esnafın iş yapamadığını söyledi. Yılmaz, "Türk esnaf oturuyor, Suriyeli esnaf full iş yapıyor. Hem de kayıtdışı çalışıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde bir ülkenin vatandaşının ikinci sınıf vatandaş haline düştüğü başka bir ülke yok. Suriyeliler için 40 milyar dolar harcamışız. 40 Milyar doların yüzde 5'ini Gaziantep'e verseydiniz, üretimi artırsaydınız ekonomi bu durumda olmazdı" dedi.

CANLI YAYINA DAVET

Göreve seçildiğinde Ak Parti ilçe başkanı Mehmet Yılmaz'ı ziyaret ettiğini ve ona canlı yayına çıkma teklifinde bulunduğunu söyleyen Yılmaz, "Biz niye size karşı çıkıyoruz, anlatalım sizin de anlatacaklarınız vardır, gelin tartışalım, insanlar bizi dinlesin. Esnafı beraber gezelim diye mail gönderdim. Sosyal medyadan yazdım. Beraber gezelim sorunları beraber dinleyelim dedim. Bugüne kadar cevap almadım. 90'lı yıllarda Tansu Çiller, Mesut Yılmaz'ı dinlerdim çok hoşuma giderdi. Ya gerçekten anlatacak bir şeyiniz yok, vatandaştan korkuyorsunuz ya da karşımıza çıkmaya korkuyorsunuz. Bir korku var, bir milletveili bir koruma ordusuyla geziyor. Ak Parti ilçe başkanlığının önünde polis arabası duruyorsa bu gerçekten üzücü bir durum. Biz gerçekten bizden korkmanıza gerek yok diyoruz. Herşeyi kötü yaptılar demiyoruz, iyi şeylerde yaptılar bu memlekete sigarayı yasakladılar mesala." diye konuştu.

AK PARTİ'NİN MİLLETVEKİLLERİNİ TANIYAN YOK

24 Haziran seçimlerinden çok umutlu olduğunu bir dip dalgasının geldiğini belirten Yılmaz, "İnşallah çok güzel günler bizi bekliyor. Dünya ile küsmüşsünüz, ne siz özgürsünüz ne biz özgürüz. Bir dip dalgası geliyor. 4 çıkartırız 5'i zorlarız gözüyle bakıyorum. Meclis çoğunluğunu alamayacaklar, bu ülkenin başkanı artık Muharrem İnce gelecek. Herkes canla başla çalışıyor. Herkes mücadelenin içinde. Ak Parti'den daha programlı çalışıyoruz. Ak Parti'nin milletvekillerini tanıyan yok, listeleri aynı. Değişim yapan biziz. Bizde gençler ağılıkta. Herkes canla başla çalışıyor, herkes mücadelenin içinde. 4 tamam 5'e gidiyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR