Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı programda, mutlu çiftlere fular ve köstekli saat hediye edildi.

Büyükşehir, yaptığı saha taraması sonunda şehirde yaşayan 40 yılı aşkın evli çiftlere ulaştı. Örnek çiftlerin mutluluk sırlarını yeni kuşaklara aktarmayı hedefleyen “Bir Yastıkta Kırk Yıl” projesinin ilk aşamasında uzun yıllar süren evliliğinin huzurunu yaşayan 75 çift, bir otelin toplantı salonunda bir araya geldi.

ŞAHİN: GENÇLERE ANLATIN

Salondaki çiftlere seslenen Başkan Şahin, uzun süren evliliklerin bir millete güç verdiğini söyleyerek, “Büyük millet olmak demek; geçmişte, gelecekte birlik olmak demektir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için güçlü aileyi kaybetmemesi gerekiyor. Kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptığım dönemlerde evlenmek isteyen gençlere verilen küçük küçük desteklerin ve kılavuzluğunu nasıl işe yaradığını gördüm, ‘Evlilik Okulu’ adı altında büyük bir proje doğdu. Yaptığımız çalışmalarda boşanmak için mahkemelere başvuran ailelere verdiğimiz çok küçük desteklerle ailelerin yüzde 80’i boşanmaktan vazgeçti. Eskiden mahallelerde sözüne güvenilen kanaat önderleri, aile içerisinde yaşanan küçük sorunların büyümesini engellemek amacıyla acele karar almadan önce adeta aileye terapide bulunurdu, böylece ailenin parçalanması önlenirdi. Bundan dolayı uzun evliliğin sırrını gençlere anlatmamız, aktarmamız gerekiyor” diye konuştu.

SOHBET ETTİ

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise, güçlü milletlerin temelinde mutlu, huzurlu, birlik ve beraberlik duygusunu kendi içerisinde yaşayan ailelerin olduğunu belirterek, toplumu güçlendiren aile müessesinin önemini vurguladı. Kılıç, böylesi önemli projenin altına imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ve ekibinin çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Canlı müzik dinletisiyle hoşça vakit geçiren yaşlı çiftler, kendilerini unutmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti. BÜLTEN