Otomobiliyle yaklaşık bin 40 kilometre yol kat eden Sevim, bulduğu Mehmet Aslan'ın aradığı asker arkadaşı olmadığını öğrenince hayal kırıklığı ile geri döndü.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yaşayan Hasan Hüseyin Sevim (70), 1966-1968 yılları arasında vatani görevi yaptığı Malatya'da aynı birlikte görev aldığı asker arkadaşlarına araştırmaya başladı. Sevim, yaklaşık 15 yıl içerisinde 10 asker arkadaşına ulaşarak, yeniden görüşme imkanı buldu. Sevim, en iyi arkadaşlarından olan Mehmet Arslan'a bir türlü ulaşamazken, araştırmasını Malatya, Gaziantep ve Bursa'dan sürdürdü. Gaziantep İslahiye ilçesinde oturan bir Mehmet Aslan'ın adres ve telefon bilgilerine ulaşan Sevim, otomobiline atlayarak yola çıktı.

Yaklaşık bin kilometre yol kat etti

Yaklaşık bin kilometre yol kat eden Sevim, İslahiyeli olduğunu bildiği asker arkadaşını görmek umuduyla ilçeye ulaştı. ilçeye varınca aradığı Mehmet Aslan ile tekrar görüşen Sevim, aradığı asker arkadaşının olmadığını öğrenmesi üzerine büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Sevim, bu kez ise İslahiye Askerlik Şubesi'ne ve İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giderek, 4 yıldır aradığı Mehmet Aslan'ın bulmaya çalıştı. Sevim, yeni tanıştığı Mehmet Aslan ile birlikte İslahiye Askerlik Şubesi ve İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giderek, gerçek arkadaşını bulmaya çalıştı. İHA