2011 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk özel müzelerinden biri olan Gaziantep Saklı Konak Bakır Eserler Müzesi'nde bin 600’e yakın tarihi eser sergileniyor. Ziyaretçilerini tarihi yolculuğa götüren müzenin bulunduğu konağın bahçesinde yer alan kafede ise ziyaretçiler kahvaltı, çay, kahve keyfi sürüyor. Ziyaretçiler tarihi eserlerin arasında kahvaltı yapma fırsatı bulurken, 300 yıllık tarihi eserleri gezme fırsatı da yakalıyor.

Antika keyifMüzenin sahibi Ali Atalar, ziyaretçilere antikaların arasında kahvaltı keyfi sunduklarını belirterek, “6 yıldır müze olarak hizmet vermekteyiz. Ancak kısa bir süre önce burayı farklılaştırarak insanları çekmek için bahçesine kafe ve kahvaltı için organize ettik. Şu anda müzemiz işlevine devam ediyor 12 odalı bir konaktır. Yaklaşık bin 600’e yakın eserimizi sergilemeye devam ediyoruz. Ancak bahçesinde oturarak kahvaltı çay içmek isteyenlere de bu hizmeti veriyoruz. İnsanlar tarihe yakın olarak kahvaltı keyfi yapıyor. Buradaki önemli olan şey, antikalar arasında bir müze ortamında çay keyfi yapmak, kahve içebilmek, kahvaltı yapabilmek bunları müze ile birleştirmek istedik. Ziyaretçilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldığımız için bunu daha da geliştirip devam edeceğiz” dedi.

“Kendi alanında Türkiye'nin en büyük müzesi”Saklı Konak Bakır Esreler Müzesinin kendi alanında Türkiye'nin en büyük müzesi olduğunu belirten müze sahibi Atalar, “Şu anda Saklı Konak Bakır Esreler Müzesi kendi alanında Türkiye'nin en büyük müzesidir. Bin 600 civarında eser sergiliyoruz. 1980 yılında başladığım koleksiyonum sürekli eser alarak burayı zenginleştirmeye çalışıyoruz. Burada bakırın yanı sıra el yazmalı kitaplar, nakış bölümü, silah bölümü, kantar bölümü gibi farklı eserler var. Bu konağın kendisi zaten müze özelliği taşıyan bir binadır” diye konuştu.