MHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt, MHP'ye bu seçimlerde halktan büyük bir ilgi olduğunu, her gittikleri yerde vatandaşın çok sıcak ilgisi ile karşılaştıklarını belirterek, " 2011 seçimlerini de yaşadık, ancak bu defa başka. Şayet bu ilgi alaka sandığa yansırsa belediyeyi kesin alırız" dedi.

Esenyurt'taki saldırıya da değinen Kurt, "Yüzyılın lideri Bahçeli MHP Genel Başkanı olduğu sürece, umduklarını ve hayal ettiklerini bulamayacaklardır. Liderimiz sokakta olmayacağımızı bir çok defa ısrarla söylemiştir. MHP ve ülkücü kadrolar hiçbir zaman lider- doktrin-teşkilat anlayışını delmeyecektir" dedi.

HEDEF BELEDİYEYİ ALMAK

30 Mart mahalli seçimlerinde Şehitkamil'de 371 bin 282 seçmenin oy kullanacağını belirten Hüseyin Kurt, birebir markajla seçim çalışmalarını sürdürdüklerini ve sürecin çok iyi gittiğini, halktan büyük ilgi gördüklerini söyledi. Hüseyin Kurt, "Köy gezilerimiz devam ediyor. Mahalle bazında toplantılarımız birebir görüşmelerimiz devam ediyor. Şehitkamil'de hedef belediyeyi almak. Şehitkamil belediyesini alacağımıza inanıyoruz. Çünkü ciddi anlamda partimize büyük ilgi var. Her gittiğimiz köyde, mahallede çok sıcak ilgi alaka saygınlık görüyoruz. 2011 seçimlerini de yaşadık, ancak bu defa başka. Halkın teveccühü ilgisi çok güzel. O enerjiyi alıyoruz. Şayet bu ilgi alaka sandığa yansırsa belediyeyi kesin alırız" diye konuştu.

KIZIL KURŞUNLAR BİLE BİZİ YILDIRAMADI

Esenyurt'daki seçim bürosuna yapılan saldırıyı değerlendiren Hüseyin Kurt, "Bu saldırı, malum güçlerin hayalleri olan seçim sonrası hayata geçirmek istedikleri projeleri öncesi yapılan bir saldırıdır. Bu güçlerin seçim atmosferini fırsat bilerek bir kaos yaratma çabası içinde olduklarını görüyoruz. Ancak şunu herkesin iyi bilmesi gerekir ki, bunlar hayal ettiklerini bulamayacaklardır. Türk milliyetçileri var olduğu müddetçe bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Dün kızıl kurşunlar bizi yıldıramamıştır bugünde hiçbir kurşun bizi yıldıramayacaktır. MHP hiç bir odağın, görünen ve görünmeyen hiçbir siyasi sermayenin hareketi değildir. MHP, 45 yıllık mazisi olan, çok ciddi badireler atlatarak bugüne gelen bağımsız bir siyasal harekettir. MHP, Türk milletinin özünden beslenen ve desteğini alan bir harekettir" dedi.

ADRES SAPTIRILMAYA ÇALIŞILDI

'Yüzyılın lideri Bahçeli MHP Genel Başkanı olduğu sürece, onlar umduklarını ve hayal ettiklerini bulamayacaklardır' diyen Kurt, "Liderimiz her defasında sokakların çıkmaz olduğunu ve karanlık olduğunu, sokakta olmayacağımızı bir çok defa ısrarla söylemiştir. MHP ve ülkücü kadrolar hiçbir zaman lider- doktrin-teşkilat anlayışını delmeyecektir. MHP'nin hedefi Türk coğrafyasında yaşayan 76 milyon insanın tamamına hizmet etmektir. Biz 80 öncesi çevrilen ve oynatılan filmleri daha önce izlemiştik. Aynı filmler oynatılmak isteniyor. En bariz örneği Cengiz Akyıldız'ın şehit edilişinin ardından CHP seçim bürosuna uzun mevzili silahlarla ateş edilmesidir. Burada adres saptırılmaya çalışıldı" diye konuştu.

SOKAKTA OLMAYACAĞIZ

MHP lideri ve kadrolarının bu senaryoların ve filmlerin kimler tarafından yazılıp çizildiğini ve oynatılmak istendiğini çok iyi bildiğini ifade eden Kurt şunları söyledi:"O güç odaklarına çağrımız şudur; Türk milletinin sabrıyla refleksiyle oynamasınlar. Biz bu hususta kararlıyız. Sokakta olmayacağız, sahada olacağız. Allah muhafaza günü geldiğinde ülkücü kadrolar sokakta olduğunda hiçbir güç ve kuvvet onları engelleyemez. Bizim suskunluğumuz sabredişimizi kimse sindirilmiş olarak algılamasın." Meclis üyesi adayları arasında oda başkanı, sanayici ve partinin yükünü taşıyan isimlerin yer alacağını belirten Hüseyin Kurt, son gün 18 Şubat olmasına rağmen 46 kişilik meclis üyesi aday listesini 16 şubat'ta seçim kuruluna vereceklerini söyledi.

Meral KINACILAR