AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi. Tayyar, seçimlerin aynı zamanda çözüm sürecinin devamı için de önemli olduğunu belirterek, "30 Mart kader seçimidir. 30 Mart'ta kardeşlik projesinin yanında olup olmadığımıza oy vereceğiz" dedi.

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, seçim bölgesi olan İslahiye'de temaslarda bulundu. Belde ve köyleri ziyaret ettikten sonra Yenimahalle'de açılışı yapılan seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa konuşan Şamil Tayyar, AK Parti ile birlikte ülkede insanların kendilerini özgürce ifade etmeye başladığını belirterek, "Vatandaş, biz iktidara gelmeden önce 'ben Kürt'üm' diyemiyordu. Kürt olduğunu söyleyince suç işlemiş oluyordu. Bir hafta önce özel okullarda ana dilde eğitim verilebilecek yasaları çıkarttık. AK Parti olarak bu yasakları kaldırdık" diye konuştu.

SANDIKTA GÖSTERECEĞİZ

CHP'nin Kürt kökenli vatandaşları ikinci sınıf olarak gördüğünü ileri süren Tayyar, "Bir tarafta yasakları kaldıran AK Parti diğer tarafta Kürtleri ikinci sınıf vatandaş gören CHP. Vatandaş kimi tercih edecek; elbette AK Parti'yi tercih edecek. Bunun cevabını 30 Mart'ta sandıkta göstereceğiz" dedi. Tayyar, 30 Mart'ın kader seçiminin yapılacağı tarih olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "30 Mart kader seçimidir. 30 Mart kardeşlik projesinin devamıdır. 1 yıldır kan akmıyor, 1 yıldır şehit cenazesi gelmiyor, 1 yıldır ocaklara ateş düşmüyor. Kardeşçe, birlikte, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle kim kendini nasıl hissediyorsa kimliğini açıkça başı dik anlı açık söyleyebiliyor. Bir hafta önce çıkarttığımız yasayla Kürtçe propaganda yapılabilir, Kürtçe isimler yazılabilir hale geldi. 30 Mart'ta oylarınızla bu kardeşlik projesinin yanında olup olmadığımıza oy vereceğiz. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti'nin kader seçimidir."

DHA