GAZİANTEP'te, çeşitli tarihlerde kendini patlatan IŞİD'li 3 canlı bombanın aynı karede yer alan fotoğrafı ortaya çıktı. Ankara Gar katliamından iki hafta önce bir araya gelen örgütün sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz, yardımcısı Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Kadir Cebael, bu saldırıdan sonraki süreçte polis operasyonlarında kendilerini patlatarak öldü.

3 İSME ULAŞILAMADI
Terör örgütü IŞİD, Türkiye'de geçen yılın yaz aylarından itibaren bombalı saldırılar düzenlemeye başladı. En kanlı saldırısını geçen yıl Ekim ayında Ankara Gar Meydanı'nda düzenleyen IŞİD, 103 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin de ölümüne neden oldu. Bu saldırının ardından güvenlik güçlerince başlatılan soruşturmada, saldırıları düzenleyen IŞİD militanlarının izine Gaziantep'te ulaşıldı. Bazı örgüt üyelerinin yakalandığı operasyonlarda, bombalı saldırıların organizasyonunu teröristlerin sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz ile yardımcısı konumundaki İbrahim Halil Durgun ve Mehmet Kadir Cebael'in yaptığı saptandı, ancak 3 isme de ulaşılamadı.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST DÜZEYDE
Dijital verilerin yapılan incelemesinde Ankara Gar saldırısından 17 gün önce 23 Eylül günü örgütün sözde emiri Yunus Durmaz ile canlı bombaları Ankara'ya götüren Halil İbrahim Durgun ve yine örgütün önemli isimlerinden Mehmet Kadir Cebael'in, patlayıcıların saklandığı Akkent Mahallesi'ndeki deponun önünde bir arada olduğu görüldü.
Öte yandan polis ekipleri, terör örgütünün misilleme amacıyla yeni eylem yapma ihtimaline karşı da kentte güvenlik önlemlerini en üst düzeyde tutuyor. DHA