Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, “Gaziantepli sanayicilerimiz kentimiz ve ülkemizin başarısı için gece gündüz demeden gayret göstermeye devam ediyor. Gösterilen bu çaba COVID-19 salgını sürecinde daha da iyi anlaşılmıştır” dedi. Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise “Geçtiğimiz yıl 24 olan bu sayı bu sene artarak 26’ya yükseldi. Türkiye'nin lokomotifi, ticaretin merkezi şehrimizi layıkıyla temsil eden, göğsümüzü kabartan firmalarımızı, işverenlerini, güvenliğinden müdürüne tüm personelini canıgönülden tebrik ediyorum. Gaziantep üretecek, Türkiye kazanacak. Gaziantep çalışacak, memleket kalkınacak…” yorumunu yaptı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ise “2019 yılı sonuçlarına göre Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına giren firma sayımızın 26’ya yükselmesi Gaziantep için gurur verici bir başarıdır” dedi. GTB Başkanı Mehmet Akıncı ise küresel alanda ivme kaybeden ekonomik aktivitelere rağmen Gaziantep’in ekonomide yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam ettiğini söyledi

ŞİMŞEK: KUTLUYORUM

Sanayinin süper ligi olarak nitelendirilen Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına 2017 ve 2018 yılında 24 firmanın girdiğini hatırlatan Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, “2019 yılı sonuçlarına göre Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına giren firma sayımızın 26’ya yükselmesi Gaziantep için gurur verici bir başarıdır” dedi.

ÜRETMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına giren firmaları tek tek kutlayan OSB Başkanı Cengiz Şimşek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Üretmeden kalkınmak, gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkmak mümkün değildir. İnsanlarımızın müreffeh bir yaşam sürmesinin yanında, dünya politikasında söz sahibi, fikri sorulan ve sözü dinlenen bir ülke olmamızın yolu daha fazla üretimden, daha fazla katma değerden geçmektedir. Pandemi sürecinde sanayinin, üretimin ne kadar olduğu bir kez daha görülmüştür. Bu nedenle her türlü riski göze alarak yatırım, üretim ve ihracat yapan deyim yerindeyse elini taşın altına koyan tüm sanayicilerimizi kutluyorum. Adeta birer kahraman olan sanayicilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum"

DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE DE ÖNCÜ OLMALIYIZ

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, bin 100 civarındaki sanayi tesisi ile Türkiye ekonomisinin can damarlarından birisidir. Gazianteplilerin girişimci ruhu sayesinde bugün Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahibiz. Ülke ekonomisi için büyük bir gurur kaynağıyız. Üretim, istihdam ve ihracattaki üstünlüğümüzün devam etmesi için değişen dünya koşullarına ve dijital teknolojilere ayak uydurmamız, kendimizi yenilememiz, dolayısıyla da katma değeri daha yüksek ürünlere yönelmemiz gerekmektedir. Türkiye’nin sanayileşmesine öncülük eden Gaziantepli sanayicilerimizin, dijital dönüşüm konusunda da öncü olacağına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, her türlü zorlu şartlara rağmen, her fırsatta daha fazla yatırım, üretim, istihdam ve ihracat anlayışından ödün vermeyen Gaziantepli sanayicilerimizi tebrik ediyor, ilk 500 arasındaki firma sayımızın daha da artmasını diliyorum.”

YILDIRIM: GAZİANTEP ÜRETECEK, TÜRKİYE KAZANACAK

Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Geçtiğimiz yıl 24 olan bu sayı bu sene artarak 26’ya yükseldi. Türkiye'nin lokomotifi, ticaretin merkezi şehrimizi layıkıyla temsil eden, göğsümüzü kabartan firmalarımızı, işverenlerini, güvenliğinden müdürüne tüm personelini canıgönülden tebrik ediyorum. Gaziantep üretecek, Türkiye kazanacak. Gaziantep çalışacak, memleket kalkınacak…” dedi.

EN GÜZEL ÖRNEK

2019 yılının zorlu şartlarına rağmen listeye 26 firmayla giren Gaziantep’in örnek bir şehir ve çalışkanlığıyla ülke ekonomisinin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım şöyle devam etti: “En zorlu zamanlarda Gaziantepli iş insanlarımız bizleri sevindirmeyi, gururlandırmayı başarmıştır. 2019 yılında küresel ekonomide yaşanan daralma, 2020 yılında Covid-19 salgını derken tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkıntılı bir süreç ortaya çıktı. Bu zorlu süreçten güçlü bir şekilde çıkışın anahtarı da üretim, istihdam ve azim ile çalışmadır. Bunun en güzel örneği de şüphesiz ki Gaziantep’tir, Gaziantep’in çalışkan iş insanlarıdır. Toplam ihracatımızın yaklaşık yüzde 20’sini gerçekleştiren bu 26 firma ile en büyükler arasında yer alan şehrimiz, il sırlamasında da beşinci oldu. 115 firma ile İstanbul ilk sırada, 41 firma ile İzmir ikinci, 36 firma ile Kocaeli üçüncü, 29 firma ile Ankara dördüncü sırada yer aldı.

BİR VEREN, BİN ALIR

Her şarta rağmen durmaksızın çalışan Gaziantepliler yalnız bırakılmaz ve desteklenirse, inanıyorum ki bölge ve ülke için çok daha güzel başarılara imza atacaktır. Geçtiğimiz gün üyelerimiz adına yinelediğimiz destek talebinde de salgın sebebiyle birçok işletmemizin ağır yük altında olduğunu belirterek, ekonomi yönetimimizden, hükumetimizden borçların yapılandırılmasını istedik. Bu talebimiz karşılıksız değildir. Her defasında dile getirdiğim gibi Gaziantep’e bir veren bin alır. Bugün işletmelerimizin zor zamanında devreye sokulacak destek paketleri yarın daha fazla üretim, daha fazla istihdam olarak geri dönecektir. Bundan hiçbir şüphemiz yok. Bu vesileyle bizlerin göğsünü her defasında kabartan; ticari anlayışıyla, üretkenliği ve azmiyle tüm şehirlere örnek olan iş insanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır.

ÜNVERDİ: TAKDİRE ŞAYAN

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, İSO 500 listesinde Gaziantep’ten 2017 ve 2018 yıllarında 24 olan firma sayısının 2019 yılı sonuçlarına göre 26’ya yükseldiğini belirterek, “İSO 500 firmalarımızın mevcut durumunu ortaya koyarken, önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalara da ışık tutuyor. Firmalarımız listede ilk sıralarda temsil edilmemizi sağlamakla birlikte ülke sanayimize öncülük ediyor. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ve ülkemiz için değer üreten tüm firmalarımız bizleri her zaman gururlandırmıştır. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer almak takdire şayandır” diye konuştu.

AKINCI: BAŞARILAR DİLİYORUZ

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Gaziantep’ten 26 firmanın yer almasının gurur verici olduğunu belirten GTB Başkanı Akıncı, küresel alanda ivme kaybeden ekonomik aktivitelere rağmen Gaziantep’in ekonomide yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam ettiğini söyledi 2017 ve 2018 yıllarında İSO 500’de yer alan Gaziantepli firma sayısının 24 olduğunu anımsatan Akıncı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “2019’da dış faktörlerin de etkisiyle yaşanan çeşitli ekonomik sorunlara rağmen Gaziantepli firmalarımız gece gündüz demeden üretmeye, ihracata ve istihdama katkı sağlamaya devam etti. Bu sayı 2019’da iki artışla 26’ya yükseldi. Amacımız ve hedefimiz bu rakamın çok daha yüksek noktalara taşınması ve şehir olarak milli ekonomimize sağladığımız desteğin daha da artması” dedi. HABER MERKEZİ

26-firma-listede-liste.png