Karaoğlan, "Rekoltenin düşük olması fiyatları biraz arttırdı, ama talep çok fazla" dedi

ÖNEMLİ BİR DEĞER

Gaziantep'in önemli değerleri arasında yer alan antepfıstığının hasadına başlandı. Geçen yıla göre rekoltenin düşük olduğu kentte 'Kırmızı ben fıstık' diye tabir edilen antepfıstığı kilosu 25 liradan satışa sunuldu. Geçen yıl 15 liradan satışına başlanan antepfıstığının bu yıl piyasaya çıkmasıyla seyyar satıcılarının da yüzü gülmeye başladı.

DENGESİZLİK VAR

Seyyar satıcı Batuhan Söğütçü, fıstık fiyatının dengesiz olduğunu belirterek, "Bu sene fıstık az olduğu için fiyatlar çok yüksek. Vatandaşlar önce fıstığı bolca alıyor ama fiyatını öğrenince vazgeçiyor. Parası olan kilo ile alıyor, olmayan gram ile alıyor" dedi.

REKOLTE AZ

Gaziantep Fıstıkçılar Odası Başkanı Hasan Karaoğlan da antepfıstığında rekoltenin bu yıl çok düşük olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Bu sene yok senesi. Fıstıkta rekolte çok düşük, ama geçen seneden elimizde kalan mahsulümüz var. Ben fıstık az olduğu için 25 liradan pazarda alıcısını buluyor. Rekoltenin düşük olması fiyatları biraz arttırdı, ama talep çok fazla. Gaziantep'e bütün bölge ülkelerinden talep geliyor. Fıstığımız çok güzel olduğu için talep çok fazla, ama rekolte düşük olduğu için talebi karşılayamıyoruz." DHA