Türkiye'den 2023 yılında Google'da yapılan araştırmalarda "Nerede" soru sözcüğü en çok depremle ilgili arama yapılırken kullanıldı. "Deprem nerede oldu" sorusu listenin başını çekerken, "Elbistan nerede" sorusu ikinci sırada yer aldı. İnternet arama motoru Google'ın küresel verilerine göre 2023 yılının en çok aranan açıklandı. Kaliforniya merkezli teknoloji devi Google'ın kategorilere ayırarak açıkladığı 2023 yılının en çok arananlar listesi küresel ilgi alanları ve eğilimleri gözler önüne serdi. 1 Ocak ve 27 Kasım 2023 tarihleri arasındaki aramalarda en çok aranan kategori çeviri oldu. Bunu sanat ve eğlence, metin, eğitim ve alışveriş izledi. İsrail Hamas Savaşı Dikkat ÇektiListenin haber kategorisinde en çok aranan ifade "İsrail-Hamas savaşı" oldu. Bunu haziran ayında Kanada açıklarında patlayan Titanik denizaltı aracı ve şubat ayında Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerini merak edenlerin "Türkiye deprem" kelimeleriyle yaptığı arama izledi.
Geçen yıl listenin başını "Ukrayna" çekmişti.En Çok Aranan İsimlerGoogle'ın en çok aranan isimler listesinde ilk sırada Amerikan futbolu yıldızı Damian Hamlin yer aldı.
Listede en çok aranan ikinci isim Amerikalı aktör Jeremy Renner, üçüncü isim ise Romanya'da organize suç ve insan kaçakçılığı zanlısı olarak tutuklu bulunan Andrew Tate oldu. 2022 yılının en çok aranan ismi Johnny Depp olmuştu.Barbie En Çok ArandıEğlence dünyasında, en çok aranan film "Barbie" oldu. Bunu Barbie ile eş zamanlı olarak gösterime giren "Oppenheimer" filmi ve Hint gerilim filmi "Jawan" onu takip etti. Televizyonda ise "The Last of Us", "Wednesday" ve "Ginny and Georgia" 2023'te ilgi çeken ilk üç dizi oldu Barbie filmini Lübnan ve Kuveyt'den sonra Cezayir de yasakladı
En çok aranan aktör Jeremy Renner olurken, onu Amerikalı aktris Jenna Ortega ve Japon tiyatro oyuncusu Ichikawa Ennosuke takip etti. Johnny Depp bu kategoride geçen yıl da listenin başında yer almıştı. Yoasobi'nin "アイドル (İdol)" adlı şarkısı Google'da bu yıl en çok aranan şarkı oldu. Bunu bu yaz tartışmaların ardından listelerde yükselen Jason Aldean'ın "Try That In A Small Town" ile Shakira ve Bizarrap'ın "Bzrp Music Sessions, Vol. 53" şarkıları takip etti. Shakira en çok aranan şarkıcı kategorisinin ilk, Jason Aldean da ikinci sırasında yer aldı. Shakira, İspanya'da vergi kaçakçılığından 7.3 milyon Euro ceza aldı. En çok aranan oyunlar listesinde ise ilk üç sırayı Hogwarts Legacy, The Last of Us ve Connections oluşturdu.Messi Başı ÇektiSpor kategorisinde Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi'nin yeni takımı Miami CF, Google'ın en çok aranan spor takımı olarak başı çekti. İkinci sırada NBA ligi basketbol takımı Los Angeles Lakers, üçüncü sırada ise halen Suudi Arabistan futbol liginin ikincisi El Nasır futbol takımı oldu. En çok aranan sporcularda ise ilk sırada Amerikan futbolu yıldızı Buffalo Bills oyuncusu Damian Hamlin, ikincisi sırada Fransız futbolcu Kylian Mbappe ve üçüncü sırada bir başka Amerikan futbolu yıldızı Kansas City Chiefs oyuncusu Travis Kelce yer aldı. Spor dalında geçen yılın en çok aranan ismi ünlü tenisçi Novak Djokovic olmuştu. 2023 yılında Google'da en çok aranan tarifler kategorisinde bir Kore yemeği olan Bibimbap birinci, Güney İspanya'dan Espeto ikinci ve Endonezya'dan Papeda üçüncü sırayı aldı.Geleneksel Yemeklerden Ramenİyi bir ramen yapmanın sırrı nedir? Katar mutfağı: Yabancı malzemelerle zenginleşen geleneksel yemeklerHaritalar
2023 yılında en çok aranan park listesinde Barselona'daki Park Güell ilk sırayı aldı. Bunu New York'taki Centra park ve Londra'daki Hyde Park takip etti.En çok aranan müzeler arasında Paris'te Louvre Müzesi birinci, Musee d'Orsay da üçüncü sırada yer aldı. Londra'daki British Museum da listede ikinci sıraya yerleşti.En çok aranan stadyumlar listesinde ise ilk iki sırayı İspanya kaptı. Barselona'daki Spotify Camp Nou ve Madrid'deki Santiago Bernebeu stadyumlarını Londra'daki Wembley Stadyumu izledi.Diğer en çok aranan kelimeler arasında şunlar yer aldı:
• "Aşk"
• "Ölüm"
• "Para"
• "Barış"
• "Tanrı"
• "Sağlık"
• "Aile"
• "Arkadaşlık"

Bu kelimeler, insanların temel değerlerini ve ilgi alanlarını yansıtıyor.Özel Anlamı Olan Kelimeler2023'te Google'da en çok aranan kelimeler arasında, bazı özel anlamı olan kelimeler de yer aldı. Örneğin, "Kovid-19" kelimesi, pandeminin devam eden etkisini yansıtıyor. "Savaşın sonu" kelimesi, insanların savaşın bitmesi umudunu yansıtıyor. "Bitcoin'in geleceği" kelimesi, kripto paraların geleceğine dair belirsizliği yansıtıyor. "Enflasyonla nasıl başa çıkılır" kelimesi, insanların enflasyondan nasıl etkilendiğini yansıtıyor. "İklim değişikliğiyle nasıl mücadele edilir" kelimesi, insanların iklim değişikliğinin etkileriyle nasıl başa çıkacağıyla ilgili endişelerini yansıtıyor.