Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram ile 15 - 21 Mayıs Gençlik Haftasında yer aldığı özel günler için kutlama programı hazırladı. Bu yılki kutlama, faaliyet ve etkinlikler, pandemi sonucunda ortaya çıkan şartlar ve ihtiyaçlar neticesinde şekillenen daha farklı bir konsept ve yöntem doğrultusunda yürütülecek. Bu süreçte gerçekleştirilecek faaliyetlerin odak noktasını gençler ve sporcularla doğrudan, güçlü ve yüksek etkileşime olanak tanıyan interaktif uygulamalar ve içerikler oluşturacak.
Bakanlık, Mayıs ayını kapsayacak bu faaliyetlerle oluşturulacak coşkunun, son dönemde yaşanan gelişmelerin gençler başta olmak üzere ülke genelinde yaşattığı negatif ruh halinin bertaraf edilmesini amaçlıyor.

İNTERAKTİF GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Bu yılki etkinlik ve faaliyetlerin ana mecrası geçmiş yıllardaki saha faaliyetlerinin aksine dijital mecralar olacak. Bakanlık sosyal medya hesaplarında milli mücadele ruhu ve Gençlik ve Spor Bayramı hakkında bilgilendirici içeriklerin yayınlanırken, yarışmalar, söyleşiler, konserler gibi gençlerin katılımını sağlayan interaktif etkinlikler gerçekleştirilecek.
Gençlerin, Bakanlık ve Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili düşüncelerini paylaşabileceği etkinlik ve içerikler hazırlanacak. Sporve hareketliliğe teşvik amacıyla farklı konsept ve kurgularla hazırlanan içerikler sosyal medyadan yayınlanacak.
Mevcut şartların uygun olması durumuna bağlı olarak kısıtlı sayıda saha etkinlikleri de yapılacak.

GENÇLİK HAFTASI
Gençlik Haftası kapsamında ilk olarak, 15 Mayıs Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun başkanlığında Anıtkabir ziyareti gerçekleştirilecek. Gençlik haftasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle evde kalınan günlerde, başlattığı Online Genç Ideathon, kahramanlara mektup ve her ev bir şiir, satranç ve kültür sanat yarışmalarının sonuçları açıklanacak. Hafta boyunca ayrıca, dijital ortamda kültür, sanat, spor alanında bir çok etkinlik gerçekleştirilecek. İHA