Organizasyonda B Grubu’nda yer alan 16 Yaş Altı Yıldız Erkek Milli Takımımız, İtalya, Letonya ve Çekya ile karşı karşıya gelecek. Turnuva öncesi, 16 Yaş Altı Yıldız Erkek Milli Takım İdarecisi Birkan Batuk, “Kamp sürecimiz boyunca hem staff ekibimiz hem de tüm oyuncularımız ortaya çok ciddi bir emek ve efor koydular. İlk günden şampiyonaya gelene kadar hem saha dışında hem de saha içinde birbiriyle çok iyi anlaşan, hedeflerimiz doğrultusunda çalışan bir ekibimiz vardı. Ay-yıldızlı formayı giymenin ne kadar gurur verici ve önemli olduğunun tüm kamp boyunca farkındaydık. Bizlere destek olan herkese çok teşekkür ederiz. İnşallah Romanya’da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek hepimizi gururlandıracak bir sonuçla ülkemize döneriz.”

İyi bir çalışma ortamı buldu

Baş antrenör Mustafa Enes Altınçizme ise, "6 Temmuz’da başladığımız kamp sürecinde, teknik ekibimiz ve oyuncularımızla birlikte iyi bir çalışma ortamı oluşturduk. Oyuncularımız kampın ilk gününden itibaren çalışma istekleri ve sahadaki gayretleriyle bu sürece olumlu karşılık verdiler. Oynadığımız hazırlık maçları, takımımızın mevcut durumunu görmemiz ve geliştirmemiz gereken noktaları belirlememiz açısından oldukça faydalı oldu. Kamp boyunca oyunumuzu geliştirmenin yanı sıra, saha içinde ve dışında birlikte hareket eden bir takım olmaya önem verdik. Şampiyonada yüksek tempolu, disiplinli, mücadeleci ve zor anlarda birlikte kalabilen bir takım görmek istiyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda her maça kazanmak için çıkacağız. Ay-yıldızlı formanın taşıdığı sorumluluğun bilinciyle, turnuvanın her anında birlikte mücadele eden ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden bir takım olmayı hedefliyoruz."

İkisi de gelebilir
İkisi de gelebilir
İçeriği Görüntüle

İyi bir kamp dönemi geçirdik

Milli takım kaptanı Mehmet Akif Öztürk ise şu açıklamalarda bulundu;"Oldukça verimli bir kamp dönemi geçirdik. Bu süreçte hem fiziksel hem de mental olarak en iyi seviyeye ulaşmak için yoğun bir şekilde çalıştık. Hazırlık maçları bize eksiklerimizi görme ve bunların üzerine gitme fırsatı sundu. Takım olarak her geçen gün daha iyi bir uyum yakaladık ve turnuvaya hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Şimdi önümüzde önemli bir şampiyona var. Biz de maç maç ilerleyerek her karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlanacağız. Sahada son ana kadar mücadelemizi ortaya koyup, Ay-yıldızlı formamızı en iyi şekilde temsil ederek ülkemize başarı kazandırmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

16 Yaş Altı Yıldız Erkek Milli Takımımızın grup maç programı şu şekilde:

7 Ağustos Cumartesi
13.00 Türkiye - Çekya

8 Ağustos Pazar
18.00 Letonya - Türkiye

9 Ağustos Pazartesi
13.00 Türkiye - İtalya