GAZİANTEP merkezli 3 ilde, polisler tarafından eş zamanlı yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 23 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda çoğu baklava kutularına gizlenmiş 39 kilo 122 gram esrar, 5 gram toz esrar, 1 uyuşturucu hap, 3 ruhsatsız tabanca, 5 şarjör ve 72 mermi ile 144 otomatik tüfek mermisi, 6 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep'ten, çevre illere uyuşturucu ticareti ve silah kaçakçılığı yapıldığı istihbaratına ulaştı. Şüphelilerin belirlenmesinin ardından geçen cuma, Gaziantep'in Nizip ve Karkamış ilçeleri ile Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi ve Muş'ta farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 23 kişi gözaltına alınırken, 39 kilo 122 gram esrar, 5 gram toz esrar, 1 uyuşturucu hap, 3 ruhsatsız tabanca, 5 şarjör ve 72 mermi ile 144 otomatik tüfek mermisi, 6 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından 'Uyuşturucu ticareti yapmak ve silah kaçakçılığı' suçundan hakim karşısına çıkan şüphelilerden 7'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 16'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.