Bilyoner’in 2013 taraftar haritasında Gaziantep'te Gaziantepspor'lu oranı %15 olarak açıklandı.

Elektronik şans oyunları sitesi Bilyoner.com, dördüncü defa Türkiye’nin taraftar haritasını çıkardı. 81 ilde yaşayan Bilyoner.com üyelerinin tuttukları takımlar arasında yapılan değerlendirmeye göre; 43 ilde Galatasaray, 36 ilde Fenerbahçe, kalan 2 ilde ise Trabzonspor ve Eskişehirspor taraftarlarının yoğun etkisi hissedildi.

F.BAHÇE'DE ARTIŞ

Bilyoner.com’un 2009 taraftar haritasından bu yana Galatasaray’ın bazı illerde taraftar üstünlüğünü kaybettiği görülürken, Fenerbahçe’de ise taraftar artışı dikkat çekti. 2009’dan beri Galatasaray’ın 8 ilde üstünlüğünü kaybettiği farkedildi, Fenerbahçe ise tam 7 ilde taraftar çoğunluğuna ulaştı.

ESKİŞEHİR'DE DEĞİŞİKLİK

2009 yılında Galatasaray, Eskişehir’de %34 oranında taraftara sahipken 2013 taraftar haritasında liderliği % 30’la Eskişehirspor’a kaptırmış durumda. 2009’da Galatasaray’ın en çok taraftar oranına sahip olduğu iller arasında yer alan Çorum, Kırıkkale, Gümüşhane, Isparta, Nevşehir, Manisa ve Kocaeli’de ise 2013 yılı itibariyle Fenerbahçeli taraftarların yoğun olduğu görülüyor.

DİĞER TAKIMLAR YÜZDE 6

Harita, şehirlerdeki Bilyoner.com üyesi taraftarların hangi takımları desteklediğini ortaya çıkartırken; ezeli rakiplerin ne kadar yakın taraftar sayısına sahip olduğunu da gösterdi. Elde edilen sonuçlara göre; Türkiye genelinde Galatasaray taraftarlarının oranı %36 iken, Fenerbahçe taraftarlarının oranın %35 olduğu görüldü. İki takımı Beşiktaş %19’la, Trabzonspor ise %4 ile takip etti. Diğer takımların toplam oranı ise %6’ya karşılık geldi.

Bilyoner.com’un taraftar haritasını ilk defa çizdiği 2009’dan bu yana Türkiye genelinde Galatasaray’ın 1 puanlık, Fenerbahçe’nin 2 puanlık taraftar kazandığı görülüyor. Geçen süre zarfında Beşiktaş’ın ise 1 puanlık bir taraftar kaybına uğradığı anlaşılıyor. 4 senelik zaman diliminde Trabzon’daki Trabzonspor taraftarlarının sayısındaki artış da göze çarpıyor. 2009’da bu oran %72 iken şimdi %79’a kadar çıktığı görülüyor.

Sonuçlara göre, İstanbul ve Ankara’da Fenerbahçe taraftarlarının büyük çoğunluğa sahip olduğu görüldü. Büyük şehirler arasında yer alan Bursa, İzmir ve Adana’da ise Galatasaray’ın üstünlüğü hissedildi.

ORANLAR

İstanbul: %37 FB - %36 GS - %20 BJK
Ankara: %35 FB - %33 GS - %21 BJK
İzmir: %38 GS - %32 FB - %18 BJK
Bursa: %28 GS - %24 FB - %23 Bursaspor
Adana: %39 GS - %22 FB - %18 BJK

Bilyoner.com’un haritasında bir takımın en yüksek yüzde ile taraftara sahip olduğu il ise bu sene de değişmedi. Trabzonspor, Trabzon’da bordo-mavili taraftarların %79 ile çoğunlukta olduklarını gözler önüne serdi. Trabzonsporlu taraftarları %10’la Galatasaraylı, %5’le de Fenerbahçeli taraftarlar izledi.

Geçtiğimiz seneki gibi tüm şehirlerde birinciliğin büyük çoğunlukla Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bölüşüldüğü, Beşiktaş’ın ise genellikle üçüncü sırada yer aldığı da dikkat çeken detaylardan.

4 büyükler dışında sonuçlarda kendine yer bulan takımlar Eskişehirspor, Sivasspor, Bursaspor, Adana Demirspor ve Karşıyaka olarak sıralandı. Eskişehirspor taraftarları %30 ile en çok kendi şehirlerinin takımını desteklediklerini gösterdi. Sivasspor ise Sivas’ta Fenerbahçe’nin %28’lik taraftar oranının ardından %27 ile ikinci sırada yer alarak sıralamada “ben de varım” dedi. En çok taraftar oranına sahip üçüncü takımın Bursa’da %23’le Bursaspor olması da dikkat çekti. Adana Demirspor ve Karşıyaka’nın ise kendi illerinde varlık gösteremediği görüldü. Bunun dışında kendi ilinde ilk 3’e giren diğer takımlar Malatya’da %20 ile Malatyaspor, Gaziantep’te %15’le Gaziantepspor, Kayseri’de %15’le Kayserispor oldu.