Seçimden bir hafta önceye kadar hedefe çok yakın olduklarını belirten Doğan, “Ama son yedi gün siyasetin insan sevgisi, kentin sorunları, kent ile ilgili alınması gereken tedbirlerin güzelliği bazı değerler karşısında bu değerler tercih edilmedi. Bireysel çıkarları yerine getiren çok insan vardı. Çıkarlar bunun önüne geçti” dedi.

KOŞULLAR ÇOK AĞIRDI

Seçim çalışmalarına katılan gönüllülerle bir araya gelen Celal Doğan, seçim çalışmalarında kendisine destek veren gönüllülere ve seçmenlere teşekkür etti. Doğan, Gaziantep’te güç koşullar altında başarılı bir seçim süreci yürüttüklerini söyledi. Doğan, “Hepimiz çok yorucu bir mücadeleden çıktık. Hepinize teker, teker teşekkür ediyorum. Koşullar dediğimden daha çok ağırdı. 30 günlük maratonda alınan sonucu hiç hafif görmeyin. Karşımızdaki güç sadece parti gücü değildi. Gaziantep’te ki sermaye vardı, bürokrasi vardı. Ankara bürokrasisi vardı. Devletin demokrasiden yana olmayan bütün güçleri bizim karşımızdaydı” diye konuştu.

ÇIKARLAR ÖNE GEÇTİ

‘Seçimden bir hafta önceye kadar hedefe çok yakın gibi görünüyorduk’ diyen Doğan, “Gerçekte oydu. Ama son yedi gün siyasetin insan sevgisi, kentin sorunları, kent ile ilgili alınması gereken tedbirlerin güzelliği bazı değerler karşısında bu değerler tercih edilmedi. Bireysel çıkarları yerine getiren çok insan vardı. Çıkarlar bunun önüne geçti. Sizin adına ne derseniz deyin bu nedenle onların altında oy aldık. Bundan kastım şuydu yaptığımız hesaplarda x parti z partisi ve bizim kendi şahsi gücümüzün alacağı oylar vardı. Sizinle birlikte alacağımız oylarda vardı. Yüzde 26’lık oranın yüzde doksanı sizin şahsi gücünüzle alınan oylardı. Burada başkasının bir katkısı yok. Kim üzerine alırsa alsın. Bunu bilmeniz gerekir. Aldığımız yüzde 26 oy oranını yüzde 20’si sizin eserinizdir. Hepinizi kutluyorum. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YIKILIRLARSA ALTINDA GAZİANTEP KALACAK

‘Gaziantep siyasetini siz şekillendireceksiniz’ diyen Doğan, “Biz Gaziantep’e doğruları söyledik. Bu şehirde olması gerekenleri söyledik. Ama tercih bundan yana değil mevcut düzenden yana kullanıldı. Bu halkın tercihidir. Halkın tercihine saygısızlık yapamayız. Gelecek zamanda tarih sizi haklı çıkaracaktır. Biz haklı çıkacağız. Kenti dolaştığımda Afgan şehirlerinden bir farkı olmayan yerlerle karşılaştım. Bu yükü almayı istemek belli bir yaştan sonra her babayiğidin alabileceği bir şey değildir. Ben bu riski size güvenerek aldım. 4 yıl sonra tarih diyecek ki; ‘bir avuç insan ortaya çıktı. Yiğitçe, mertçe Antep’ in sorunlarını söyledi. Ama siz Gaziantepliler siz kulak asmadınız. Sorunlarla yürüyen bu düzenin devam etmesini istediniz.’ Yıkılırlarsa altında Gaziantep kalacak. Biz yine de siyasete bakan insanlar olarak elimizden geldiğince doğruyu yol göstermeyi esirgemeyeceğiz.” şeklinde konuştu.Haber Merkezi