AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ile milletvekili adayları Fikret Murat Tural ve Mehmet Hakan Tanrıöver Gaziantep Şanlıurfalılar Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gül, Türkiye'nin zorlu bir dönemi geride bıraktığını, artık devletin vatandaşına düşman gözüyle bakmaktan uzak olduğunu söyledi.

KARANLIK GÜÇLER DEVRE DIŞI

AK Parti iktidarıyla birlikte karanlık güçlerin devreden çıktığını belirten Abdülhamit Gül, "Artık bölge insanımızın kimliğini inkar eden yok. Eskiden 'Kürt, Türk'ün dağda karda çıkardığı kart-kurt sesinden gelir', 'Türkün dağlısına Kürt denir' gibi inkarcı politikalar yok. Bu 100 yıllık bir sorundu. CHP'nin inkar ve asimilasyon politikalarından geliyor" dedi.

DAYANIŞMA ÖNEMLİ

ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, toplumların demokratikleşmesinin gelişmeleri için çok önemli olduğunu belirterek, "Dernek olarak demokratik katılımcılığı esas alan, toplumun farklı kesim ve renklerini bir arada bulunduran bir sivil toplum kuruluşuyuz. Gaziantep'te geniş bir kesimi temsil ediyoruz. Dernek olarak kültür ve dayanışmaya büyük önem veriyoruz" diye konuştu. BÜLTEN