Mahkeme kararında "Tanık Mehmet Durdu Yetkinşekerci'nin zorla getirme emri çıkarılmasına, Mehmet Ali Sağlamcılar'ın ise adres bilgileri verildiğinde dinlenmesi için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verildi" denildi.

Tutuklu sanık Cahit Nakıboğlu savunmasında 2012 yılında FETÖ üyesi Mehmet Kocatürk ve Murat Elmas’ı kovarken Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı M.Durdu Yetkinşekerci ve işadamı M.Ali Sağlamcılar’ın yanında olduklarını ve bu kişilerin tanık olarak dinlenmelerini istemişti. Nakıboğlu’nun isteği üzerine, Cumhuriyet Savcısıda mütalaasında, adı geçen kişilerin tanık olarak dinlenmelerini talep etmişti. Savcının talebini değerlendiren mahkeme, Ahmet Uzer’in şu anda gelmesine gerek olmadığını, M.Durdu Yetkinşekerci ve M.Ali Sağlamcılar’ın ise mahkemeye getirilmelerine karar vermişti.

ZORLA GETİRİLME EMRİ

Mahkemenin, Yetkinşekerci’nin tanıklığı ile ilgili bir karar daha verdiği ortaya çıktı. Mahkeme Yetkinşekerci için zorla getirilme emri çıkardı. M.Durdu Yetkinşekerci, bir sonraki duruşmaya kolluk kuvvetlerince getirilecek. Diğer tanık M.Ali Sağlamcılar için ise, adres bilgileri verildiğinde dinlenmesi için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi. HABER MERKEZİ

FOTO: