Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Asım Güzelbey döneminde Zirve Üniversitesine kiraladığı Alleben göletinin bir kısmını kiralama tahsisi, Fatma Şahin yönetimindeki meclis tarafından kaldırıldı. Zirve Üniversitesi'nin Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü ile Gemi Makinelerini işletme Mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrencilerin uygulama eğitimlerinde kullanılmak amacıyla bir bölümü kiralanan Alleben Göleti'ndeki tahsisin kaldırılması dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Meclisine gelen gündem maddesinde tahsisin kaldırılma gerekçesi, alanın ruhsatsız, imar kanununa aykırı yapılaşması olarak gösterildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye meclisinde dün ilginç bir gündem maddesi görüşüldü. Alleben Göleti etrafında büyükşehir belediyesi tarafından aylık 500 TL kira ile Zirve Üniversitesi'ne tahsis edilen alanın tahsisinin iptali gündeme geldi. Gündem maddesinde alanın ruhsatsız, imar kanununa aykırı yapılaştığının tesbit edildiği ve bu nedenle tahsisin iptal edilmesi gerektiği belirtildi. Gündem maddesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

BELEDİYEMİZİN İHTİYACI VAR

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Yardımcısı Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 58 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının en önemli gündem maddelerinden biri de 18. maddeydi. Alleben Göleti etrafında büyükşehir belediyesi tarafından Zirve Üniversitesi'ne tahsis edilen alanda yapılan tespitte ruhsatsız imar kanununa aykırı yapılaştığı tesbit edilmiş olup, sözkonusu alana belediyemizce devam eden yeşil alan otopark vs. gibi kamuya açık rekreasyon amaçlı düzenlemeler kapsamında belediyemizin ihtiyacı doğduğundan büyükşehir belediye meclisinin 18.01.2013 tarih ve 62 sayılı kararı ile Zirve Üniversitesi'ne tahsis edilen tapunun Sarısalkım Mahallesi ada 130, parsel 143 ve 145'te kayıtlı toplam 7469,97 metrekarelik alanın tahsisinin iptal edilmesi gündeme geldi. Gündem maddesi bir sonraki oturumda görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

20 YILLIĞINA VERİLMİŞTİ

18 Ocak 2013 tarihinde Büyükşehir Belediyesi'nin Alleben Göleti'nin etrafındaki bir alanı Zirve Üniversitesi'ne 20 yıllığına kiralanmış, karar CHP'li Meclis üyelerinin red oylarına karşılık Büyükşehir Meclisi'nden oy çokluğu ile geçmişti. Zirve Üniversitesinin Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü ile Gemi Makinelerini işletme Mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrencilerin uygulama eğitimlerinde kullanılmak amacıyla mülkiyeti Belediyeye ait tapunun Şahinbey ilçesi Sarısalkım Mahallesi pafta N38c-16a-3d, ada 130, parsel 143 ve 145'de kayıtlı taşınmazların belediye tarafından oluşturulacak dalış ekiplerinin de faydalandırılması koşulu ile 20 yıllığına (aylık 500+KDV) Zirve Üniversitesine tahsis edilmişti.

Meral KINACILAR