Türkiye Üniversitelerarası Basketbol Ligi (ÜNİLİG) K grubunda yer alan Zirve Üniversitesi, 9.hafta karşılaşmasında kendi evinde Kocaeli Üniversitesi’ni konuk etti.

Gruptaki iddiasını sürdürmek isteyen Zirve Üniversitesi, hücumdaki etkili oyunuyla göze çarparken önemli maçı 14 sayı farkla 70-56 kazanarak gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj elde etti.

Maçın başından itibaren rakibine büyük bir üstünlük kuran Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı ilk çeyreği 23-16 önde bitirdi.

İkinci periyotta da oyunun kontrolünü elinde tutan ve üstünlüğünün rakibine kaptırmayan Yeşil-Beyazlılar ilk devreyi 35-25’lik skorla kapattı.

Maçın üçüncü çeyreğinde de etkili hücumlarına devam eden Yeşil-Beyazlılar, Kocaeli Üniversitesi karşısındaki iyi oyununu sürdürerek aradaki farkı daha da açtı ve skoru 54-35’e taşıdı.

Son periyotta da farkını göstermeye devam eden Zirve Üniversitesi, Marmara temsilcisi Kocaeli Üniversitesi’nin oyun konsantrasyonunu tamamen kaybetmesiyle farkı daha da açarak bu önemli karşılaşmayı 70-56 kazandı ve 16 puana yükselerek K grubundaki iddiasını sürdürdü.

Galibiyet sonrası açıklama yapan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa; “Zirve Üniversitesi Basketbol Takımını ve teknik ekibimizi aldığı galibiyetten ötürü kutluyorum. Geçen yılın şampiyonu olarak galibiyet serimize devam ediyoruz. Umuyorum ki bu güzel galibiyetler sonunda Basketbol takımımız yine şampiyonluk sevincini bizlere yaşatır.” Dedi.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Zirve Üniversitesi kaptanı Suat Cem Usal; “Önemli bir galibiyet aldık. Bu gruptan çıkmak istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Hedefimiz Ünilig’de geçen sene yakaladığımız başarıyı tekrarlamak. Bugün de iyi mücadele ederek buna olan inancımızı gösterdik.” Dedi.

MUHARREM TÜRKOĞLU