2009 yılında açılan Zirve Üniversitesi, spora ve sporcuya kurulduğu günden itibaren vermiş olduğu sınırsız desteği bu yılda devam ettiriyor. Üçüncü yılı geride bırakan Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı her yıl başarılarına bir yenisini ekleyerek büyümeye devam ediyor. Ünilig Türkiye Şampiyonu olan, Türkiye Üniversiteler Süper ligi ve TB3L’de oynayan Zirve Üniversitesi Basketbol takımı gelecek sezon için Basketbol Bursu ile Üniversite okuyabilecek başarılı sporcuları bünyesine katmak için üç kamp düzenleyecek.

Zirve Üniversitesi Rekörü Prof. Dr. Adnan Kısa , “ Üniversitemizin ilk yılından itibaren spora ve sporcuya sınırsız destek veriyoruz. Üç yıldır vermiş olduğumuz basketbol bursları ile kurulan Basketbol takımımız bu sezon çok başarılı oldular. Üniversitemiz, Üniversitelerarası Süper Lige çıkarak 170 Üniversite arasından 8 üniversitenin katıldığı bir ligde oynayacağız. Sporcularımızın bu sportif başarılarının yanında derslerde de başarılı olmaları bizim spora ve sporcuya verdiğimiz desteği bir kat daha anlamlı kılıyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek gelecek nesiller için Zirve Üniversitesi olarak her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olacağız. '' dedi

Oyuncu seçme kampları hakkında bilgi veren Zirve Üniversitesi Basketbol Antrenörü Osman Yağcı, “ Zirve Üniversitesi Basketbol Ailesi üç yıldır büyümeye devam ediyor. Beş yıllık başlangıç hedefimize adım adım ulaşıyoruz. Üç yılı geride bıraktığımızda doğru yatırımlar yaparak bunun karşılığını aldığımızı gördük. Bu yılda gelecekte bizimle birlikte olacak sporcularımıza ulaşmak için üç kamp düzenliyoruz. Kamplarımızın ilkini 5-6 Haziran 2014 tarihleri arasında, ikincisini 25-28 Haziran 2014 tarihleri arasında 2-5 Temmuz 2014 tarihleri arasında Zirve Üniversitesi Kızılhisar Kampüsünde yapacağız. Üniversite sınavlarına giren ve kamplara katılmak isteyen sporcuların öncelikle bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz. Kampa davet edilecek sporcuların kamp süresince konaklama ve yemek ihtiyaçlarını üniversitemiz karşılıyor. Bu yıl Üniversitemiz mütevelli heyetinin büyük katkılarıyla burs sayımızda bir sınırlama olmayacak. Kendine inanan ve güvenen, eğitimi ile basketbol kariyerinin bir arada yürütebilecek, çalışkan ve yetenekli basketbolcu gençlerimizi davet ediyoruz.” dedi.

BÜLTEN