Zirve Üniversitesi’nde basketbol takımına burslu oyuncu seçimi tüm hızıyla devam ediyor. Basketbol takımı için burslu oyuncu seçme kampının ikinci aşaması Zirve Üniversitesi’nde başladı. 25 – 28 Haziran tarihleri arasında Zirve Üniversitesi Kızılhisar kampüsü spor salonunda düzenlenen seçme kampına Türkiye’nin birçok ilinden 21 sporcu katıldı.

Zirve Üniversitesi Basketbol Antrenörü Osman Yağcı, “ 3 sezondur burslu oyuncuları belirlemek için oyuncu seçme kampları düzenliyoruz. Yurdumuzda misafirimiz olan sporculara sabah ve aksam antrenman programlarıyla profesyonel bir kamp dönemi çalışması yaptırıyoruz. Bursluluğa aday yetenekli arkadaşlarımız var umarım başarılı olurlar” dedi.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, sporu ve sporcuyu destekleme noktasında düşünülmüş bu uygulama sayesinde hem başarılı sporcuların önünün açıldığını hem de öğrencilere güzel bir üniversite de okuma fırsatı sunduklarının bilgisini verdi. Kısa, “ Zirve Üniversitesi burslu sporcu alımı sayesinde ilimiz ve ülkemiz sporu adına güzel ve başarılı işler ortaya çıkarıyor. Bunu üç yıldır basketbol başta olmak üzere bir çok branşta başarı ile gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yılda aynı başarı grafiğini yakalayacağımızı düşünüyorum. Yetenekli sporcularımızı Zirve Üniversitesi’nde okumaya davet ediyorum ”dedi. Seçmeler sonunda seçilen oyuncular takım kampına davet edilerek bu kamp sonunda da bursluluğa aday oyuncu olarak değerlendirilecek. Sporcular eğitim bursunun yanı sıra konaklama bursu da alacak.Zirve Üniversitesi Basketbol Burslu Oyuncu Seçme Kamplarının üçüncüsü ise 2 – 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.